Μα βαρύτατους χαρακτηρισμούς ξέσπασε μέσω των social media ο Άγγελος Διονυσίου, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες «εκρήξεις»…

Χωρίς να δίνει πληροφορίες για το περιστατικό που τον εξόργισε, ο λαϊκός τραγουδιστής αποκάλυψε ότι πρόκειται για γυναίκα επιχειρηματία, την οποία αποκάλεσε «λαμόγιο, παλιορόμπα ξεκούμπωτη, χοντρή πατσαβούρα», ενώ παρέπεμψε για περισσότερες αποκαλύψεις στο μέλλον!

Αναλυτικά, το μήνυμα του Άγγελου Διονυσίου:

«Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων. Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στα ευθυμογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου για να προσδιορίσει τους τσιλιαδόρους, που υποκρίνονταν τον παίκτη του παπατζή, για να προσελκύσουν τα θύματα. Η λέξη λαμόγια προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό “la moglie” (πρφ.: λα μόγιε – μτφ.: η σύζυγος). Τη στιγμή που κάποιος Ιταλός χαρτοπαίκτης κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη ξαναχάσει, φώναζε, δήθεν φοβισμένος, “la moglie, la moglie”, (λαμόγιε…), ότι, δήθεν, τον έψαχνε η γυναίκα του, βούταγε βιαστικά τα χρήματα και έφευγε τρέχοντας (την έκανε λαμόγιο δεν τήρουσε, δηλαδή, τις υποσχέσεις του). Αυτή η σατιρική έκφραση έφτασε στην Ελλάδα, ενώ ξεχάστηκε στην Ιταλία, και τη χρησιμοποιούμε για να προσδιορίζουμε τον ασυνεπή και τον μικροαπατεώνα. Ένα τέτοιο λαμόγιο, μια παλιορόμπα ξεκούμπωτη, μια χοντρή πατσαβούρα έχει μια ταβέρνα με live στο κέντρο της Αθήνας και θέλει να λέγεται επιχειρηματίας… Σε λίγο καιρό και τα υπόλοιπα…».

\"aggelos-dionisiou.jpg\"

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook