Σε… πάρκινγκ παιδιών κινδυνεύουν να εξελιχθούν τα ολοήμερα σχολεία, λόγω των ελλείψεων καθηγητών ειδικότητας (Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής κλπ). 
«Είναι η πιο δύσκολη χρονιά από πλευράς έλλειψης χρημάτων και από έλλειψη προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων» εξήγησε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας την Πέμπτη στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι εκτιμήσεις που κάνουν συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για τα κενά είναι σωστές, αλλά επειδή «συνεκτιμούν τις ανάγκες λχ στο ολοήμερο σχολείο να είναι και ο καθηγητής της Πληροφορικής και της Αγγλικής Φιλολογίας. Να είναι δηλαδή όλες οι ειδικότητες παρούσες. 
» Έτσι πρέπει κατά τον νόμο, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή. Κάνουμε μια δυνατότητα λειτουργίας και αυτό θεωρούμε ότι είναι μια συνεπής και ρεαλιστική κουβέντα σε καιρό κρίσης. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο.»
Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι οι ανακοινώσεις για τα ολοήμερα θα γίνουν τις επόμενες μέρες. «Αν εννοείτε ότι πρέπει να είναι εκεί οι καθηγητές που κάνουν τα ειδικά μαθήματα για παράδειγμα της Πληροφορικής, θα σας έλεγα πως θα έχουμε λιγότερες παρουσίες από αυτές που θα θέλαμε. Δεν θα υπάρξει ολοήμερο που δεν θα δουλεύει με τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό.»
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα των ολοήμερων περιλαμβάνονται μαθήματα όπως Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, Αγγλικά, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Χορός κ.α.
Όπως επισημαίνουν Τα Νέα της Παρασκευής, εφόσον δεν υπάρχουν κάποιες ειδικότητες, γίνεται αντικατάσταση του διδακτικού αντικειμένου με άλλο για το οποίο υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός.
Στην έλλειψη καθηγητή Αγγλικών, οι ώρες προστίθενται στις ώρες του δασκάλου για την προετοιμασία και την ενισχυτική διδασκαλία σε Γλώσσα και Μαθηματικά.
Στις ώρες του δασκάλου προστίθενται επίσης και οι ώρες από τυχόν έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής, αφού πρώτα εξεταστεί αν μπορούν αυτές οι ώρες να διατεθούν σε άλλο μάθημα ειδικότητας.
Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι εάν σε ένα ολοήμερο σχολείο υπάρξει έλλειψη καθηγητών ειδικότητας, το βάρος πέφτει στους ώμους των δασκάλων που θα αναλάβουν καθήκοντα κυρίως για τη μελέτη και την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook