Για ρουσφετολογικές απαιτήσεις, έμμεσες απειλές και παρέμβαση στο έργο της διοίκησης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, από την πλευρά του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Ξάνθο, κάνει λόγο σε επιστολή του ο διοικητής του ιδρύματος κ. Νίκος Ξυπολυτάς.

Αφορμή για την επιστολή του κ. Ξυπολυτά στάθηκε η ερώτηση του κ. Ξανθού προς τον Υπουργό Υγείας (δείτε εδώ) για την μετακίνηση νοσηλεύτριας από το πνευμονολογικό ιατρείο στα ΤΕΠ,  η οποία συνοδεύονταν με κατηγορίες για αυταρχική συμπεριφορά εκ μέρους του διοικητή.

Ο κ. Ξυπολυτάς σήμερα δίνει μια καταιγιστική δημόσια απάντηση, κατηγορώντας τον κ. Ξανθό ότι πέρασε την πόρτα του γραφείου του, ζητώντας του στην ουσία ρουσφέτι, να ανακαλέσει την μετακίνηση της βοηθού, χωρίς προηγούμενα να συζητήσει για τα θέματα του Νοσοκομείου ενώ μάλιστα φέρεται να τον "απείλησε" με "όπλο" την βουλευτική του ιδιότητα ότι θα προκαλέσει κινητοποιησεις για το ζήτημα αν ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν ανακαλέσει την απόφασή του.

Σε προηγούμενο μάλιστα σημείο της επιστολής του ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρει ότι ο κ. Ξάνθος του είπε να προσέχει "στις δημοσιεύσεις μου τον... ΣΥΡΙΖΑ! "Θα έμπλεκα άσχημα..."

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Ξυπολυτά

Προσωπικό, εναντίον μου, επέλεξε και ο κ. Ξανθός να μετατρέψει το σήριαλ μετακίνησης της βοηθού νοσηλεύτριας από το ένα τμήμα (μετά 25 χρόνια παραμονής ) σε άλλο. Πέραν των απαντήσεων που έδωσα, ολίγα επιπρόσθετα αφού η Ερώτησή του στη Βουλή εκτός από τα συνήθη ψεύδη για το Νοσοκομείο, περιέχει και πληθώρα σε βάρος μου χαρακτηρισμούς που χωρίς την ασυλία, μάλλον θα τον οδηγούσαν στη δικαιοσύνη. Εκεί κατέληξε μιμούμενος τους συνδικαλιστές του κόμματός του και ας ισχυρίζεται ότι εγώ δήθεν χρησιμοποιώ τον εισαγγελέα σαν απειλή. Αυτοί ξεστρατίζουν σε τέτοιες ατραπούς.

Από την αρχή: θα μου ήταν πανεύκολο και ανέξοδο να διαρρεύσω στον τύπο που επί μέρες αναρωτιόνταν (και πίεζε ασφυκτικά), πριν 1,5 χρόνο, πώς και γιατί ο πράος χαρακτήρας του αντιστράφηκε στο γραφείο μου και ούρλιαζε. Έξυπνο θα ήταν και να τον καταδώσω, να καλέσω την αστυνομία και να αναφέρω στον εισαγγελέα. Απειλούσε, φώναζε, παρεμπόδιζε, παρενέβαινε σε δημόσιο λειτουργό δημόσιας υπηρεσίας, αρνήθηκε να αποχωρήσει και πρόσβαλε. Είχε έλθει με σκοπό να μου κάνει συστάσεις. Να προσέχω στις δημοσιεύσεις μου τον... ΣΥΡΙΖΑ! Θα έμπλεκα άσχημα...

Τώρα γνωρίζουν όλοι ότι σιώπησα, κατάπια την ύβρη και την απειλή, υποχώρησα. Μάλιστα, ομολογώ, συμμορφώθηκα κάπως, απέφευγα έκτοτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η εκτίμησή μου στο πρόσωπό του είχε διατυπωθεί δημόσια, σε κείμενο μου. Βουλευτής, συνάδελφος, στα Αγροτικά ιατρεία, οικογένεια βιοπαλαιστών σε χωριό, συνδικαλιστής, πολλά τα κοινά. Συνέχισα εξάλλου να τον ενημερώνω τηλεφωνικά για τα περί το Γ.Ν.Ρ.
Με διέψευσε πανηγυρικά. Με άκουγε αδιάφορα, αμίλητος, σύντομα, ποτέ του μια πρόταση, μια θετική στάση σαν επιπλέον πρώην πρόεδρος των γιατρών. Σταμάτησα την ενημέρωση, δεν ήταν και υποχρέωσή μου. Μετά τον καυγά μας επισκέπτονταν όταν, όπου, όσους ήθελε, κάποτε συναντιόμασταν στους διαδρόμους. Δεν ξανάλθε. Για τον ΣΥΡΙΖΑ με είχε δει και προκαλέσει επεισόδιο που άφησε άναυδους τους πάντες και πρωτίστως εμένα.

Προ ημερών ήλθε για ρουσφέτι. Τον συνόδευε ένας καθηγητής Παν/μίου όπως συστήθηκε, δεν συγκράτησα όνομα. Να ανακληθεί η μετακίνηση της βοηθού μοναδικό θέμα, αρνήθηκε όποια συζήτηση για σοβαρότερα.

Στις εξηγήσεις και επιμονή μου, απηύθηνε ξεκάθαρες απειλές για Βουλή, κινητοποιήσεις, σπασμένα αυγά κλπ. Έπεα πτερόεντα. Ο καθηγητής (υπό ποιαν άραγε ιδιότητα;) ρώτησε αν υπάρχουν εισηγήσεις. Την μιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη για ρουσφέτι, σε 1,5 χρόνο.

Για την κ. Ο. Αντωνουσάκη: Η ευθύνη δική μου, όμως συμφώνησε η Επιστημονική επιτροπή, το γραφείο προσωπικού, η Δ/νουσα Προϊσταμένη στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού κινητικότητας στις θέσεις που ουδείς, για ουδέναν έθεσε ζήτημα τοποθετήσεων κομματικών. Η ίδια, σε απάντηση όσων υποστήριξα, σχολίασε στο ράδιο ότι στο βλέμμα μου διέκρινε μίσος ή κάπως έτσι...

Μέχρι πριν δύο μέρες της ανακοίνωσης των συνδικαλιστικών οργάνων (οι γιατροί σαν συμπαράσταση!!), οι πρόεδροι παραδέχονταν πως εμπάθεια δεν υφίσταται για κανέναν, παρά τον αριθμό των μετακινούμενων κάθε ειδικότητα, ανάμεσα τους και η αδελφή του κ. Ξανθού. Διατύπωναν απλές διορθώσεις χωρίς επιφυλάξεις για τον κύκλο μετακινήσεων που τους επεξηγήθηκε.

Σε δύο ημέρες κατήγγειλαν την... έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους μου, τα γνωστά και διανθισμένα με σωρεία παραβάσεων του ποινικού κώδικα σε βάρος μου. Ύβρεις, προσβολές, ψεύδη. Καλούσαν τον βουλευτή, όπερ και εγένετο ασμένως, πάραυτα, αυθωρεί και παραχρήμα. Τι μεσολάβησε, ας το απαντήσουν οι ίδιοι που το γνωρίζουν και καλύτερα...

Έτσι αναδείχθηκα «κατώτερος των περιστάσεων» κατά τον κ. Ξανθό στο ράδιο, ενόσω ο ίδιος στέκεται άξιος και ανώτερος. Προς το σύνολό τους το ερώτημα: Ποιός στην θητεία μου διώχθηκε και πώς; Πότε; Προς ποιον ανάρμοστη συμπεριφορά μου, σε ποιον καν έκοψα την καλημέρα όταν με αποκαλούσαν ξενομπάτη (οι αντιρατσιστές!!!) και τα τόσα προσβλητικά και υποτιμητικά, μέχρι την... επιστημονική μου επάρκεια αμφισβήτησαν βάσει μιας τάχα «ιατρικής» πληροφορίας στο... διαδίκτυο! Ποιός γνώρισε όποια υποβίβαση, ποιος στο πειθαρχικό, ποιος οτιδήποτε; Η βοηθός σε τι θίγεται; Τις προάλλες αναφέρθηκε στον τύπο (κατά πως φαίνεται κι’ εκεί μου λείπουν οι συμπάθειες), επαναλαμβάνεται στην Ερώτηση στη Βουλή.

ΔΕΝ μήνυσα τον Γ. Σαριδάκη. Η μήνυση στρέφονταν στον ΑΓΝΩΣΤΟ που προκάλεσε φθορά στις κάμερες. Ποιά πολιτική δίωξη, δεν ντρέπονται πιά; Ο πρόεδρος γιατί δεν δηλώνει την αλήθεια; Για να ηρωποείται; Όφειλα να μηνύσω όποιον εκ προθέσεως έκανε ζημιά. Και την κατ’ αγνώστων μήνυση ωστόσο ανακάλεσα όταν με ενημέρωσαν ότι ο δράστης εντοπίζεται και θα μηνυθεί. Ο πρόεδρος διώχθηκε ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, όχι απο μένα. ΚΑΙ η κατηγορία στη δίκη κ. Ξανθέ, κατέπεσε χάρις ΚΑΙ στην κατάθεσή μου. Τον ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑ. Με ευχαρίστησε ο ίδιος, συγγενείς, φίλοι του. ΜΕ συνεχάρησαν. Δεν ντρέπονται όλοι μαζί και καθένας χωριστά;

Για την Ερώτηση στη Βουλή: Λέξη προς λέξη μπορώ να την απαντήσω εγώ, αφού ο κ. Βουλευτής «κατ’ επανάληψιν» κατήγγειλλε και ερώτησε αλλά ποτέ δεν μας γνωστοποίησε τι του απάντησαν.

1. Ανακατεύει τα Νοσοκομεία σε ομελέτα με αβρονιές καθώς και οπαδός των σπασμένων αυγών. Εμείς δεν έχουμε ελλείψεις υλικών και φαρμάκων κι’ ας σκέπαζαν τη γιαγιά με το παλτό της για να παρουσιάσουν ότι λείπουν κουβέρτες που ήταν ολοκαίνουργιες στην αποθήκη, ή ο πρόεδρος ανακάλυπτε πως οι αιμοκαθαρόμενοι δήθεν αγοράζουν βελόνες. Για τις απλήρωτες υπερωρίες, ας θυμηθεί τις δικές του διαμαρτυρίες προ ετών.

2. «Εκφοβισμός, πειθάρχηση, ανασφάλεια», ασύστολα ψεύδη. Αυτός τα επιχειρεί. Εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

3. Οι δαπάνες, βεβαίωναν από τον Ιούνιο ότι θα μας τσακίσουν. Αναμένουν μήνα τον μήνα. Αυτοί εκτίθενται.

4. Δυσλειτουργίες, ασφαλώς. Τι θα ήθελε σήμερα; Πλήρεις ανέσεις; Πού βασιλεύουν, να τις φέρουμε κι’ εδώ.

5. Τα περί προσωπικού που όλα τα στηρίζει μόνο του, πόρρω απέχει της αλήθειας. Ένας πυλώνας το προσωπικό, ένας από τους πολλούς. Ειδικευόμενος συμβούλευσε ασθενή με αμυγδαλίτιδα που αντιμετωπίζεται στο τελευταίο Αγροτικό ιατρείο, να μεταβεί στα Χανιά! Δεν τον έστειλε στον ειδικό, έστω στη βραχεία νοσηλεία για την επόμενη. Το Νοσοκομείο νοσεί ή μεθοδεύονται εμπόδια στο έργο του; Την απάντηση οφείλετε εσύ και ο Γ. Σαριδάκης.

6. Ποιά «κοινή εκτίμηση» για εκδικητική μετακίνηση; Δική σας κοινή εκτίμηση. Μεταξύ σας. Γνήσια ΣΥΡΙΖΑ. Πού διείδε «αντίφαση» στις δύο εντολές; Η μία ορίζει τη μετακίνηση, η άλλη τον χρόνο και τρόπο πραγματοποίησης. Στα Ελληνικά είναι.

7. Μας αφαιρείται το δικαίωμα αντιπαράθεσης με τους συνδικαλιστές. Τόση η δημοκρατία τους. Αυτά θα εφαρμόσουν. Με ΣΥΡΙΖΑ διοικητή θα... απαγορεύουν ρήξεις με τον σύλλογο γιατρών της ΝΔ! Στους ιθαγενείς της ζούγκλας τις θεωρίες σας.

Σας καταγγέλλω δημόσια ότι «διενέξεις και αντεγκλήσεις» δημιουργείτε οι ίδιοι, πασιφανές πλέον ότι δεν πρωτοστατώ εγώ, αλλά τα διευθύνετε εσείς. Καταφανής η σκοπιμότητά σας. Όλα μαύρα, όλα ερείπια. 8. Διορισμένοι οι διοικητές! Δηλαδή τι επιθυμείτε και τι θα πράξετε; Εσείς θα τους τοποθετείτε με δημοψήφισμα; Διορισμένοι ανέκαθεν, διορισμένοι θα παραμείνουν. Το management ποιοί το γνωρίζουν; Η ένωση γιατρών ΕΣΥ ή εσύ; Ο διοικητής πάντως επιλέχθηκε μεταξύ ολίγων , μόνος στην Κρήτη, και εκπαιδεύεται στο αντικείμενο από διεθνείς οργανισμούς και το Υπουργείο εντατικά. 9. Να μ’ εγκαλέσει ο Υπουργός για τη βοηθό και τη συμπεριφορά μου; Καλέστε με στη Βουλή να σας τα πω. Και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον ΟΗΕ, γρήγορα όμως, ο τύπος εδώ προμαντεύει πως θα ρίξω την κυβέρνηση, μου απένειμε επ’ ευκαιρίας το Νόμπελ παραμυθιών αλλά κανένα «παραμύθι» δεν διαψεύδει.

Βουλευτή και βουλόμενοι της καταστροφής, σε λάθος διεύθυνση, λάθος όνομα και ιδίως λάθος ώρα κτυπάτε το κουδούνι και κουνάτε τις κουδουνίστρες.

«Του Ξέρξου γράψαντος πέμψον τα όπλα, αντέγραψον μολών λαβέ».

ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διοικητής Γ.Ν.Ρεθύμνου