Οκτώ ημέρες έμειναν για την διεξαγωγή των 3ων ορεινών αγώνων τρεξίματος Καβουσίου Ιεράπετρας και όλα βαίνουν προς την τελική ευθεία. 

Προκειται γοα την τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξαγωγής των αγώνων σε μια γιορτή για το ορεινό τρέξιμο . 

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου- Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές "μέρη με απερίγραπτη ομορφιά θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν συμμετέχοντες αθλητές-τριες στην περιοχή του Καβουσίου και των ορεινών όγκων της Θρυπτής. Επίσης η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα βουνού στην ευρύτερη περιοχή θα αποζημιώσει κάθε ποδηλάτη.

Ο αγώνας καλύπτει τα κριτήρια του Olympus Marathon Ο αθλητής που συμμετέχει παίρνει πόντους που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για την αξιολόγηση και την συμμετοχή του στον Olympus Marathon 2015.

Φέτος αναβαθμίστηκαν οι αγώνες στα παρακάτω σημεία που αξίζει να αναφέρουμε 

- Εκτός το αγώνα των 21 χλμ προστέθηκε και ο μικρός ορεινός αγώνας των 6 χλμ για τους νεοεισερχόμενους στο χώρο..ή τους πιο γρήγορους.
- Ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί του δικτύου των μονοπατιών μετά από επίπονη εργασία κατα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ξανάρθαν στο «φως» παλιά απροσπέλαστα μονοπάτια μέσα από απίστευτα περάσματα.
- Αντικαταστάθηκαν μεγάλα κομμάτια χωματόδρομων με τα μονοπάτια που διασχίζουν πευκοδάση και καταπράσινες ρεματιές (Η χιλιομετρική κάλυψη του αγώνα δεν άλλαξε σε σχέση με πέρυσι. Αυξήθηκε κατά πού λίγο η συνολική υψομετρική ανάβαση).
- Θα κληρωθούν δώρα και παπούτσια της Salomon 
- Η διαδρομή για τους ποδηλάτες άλλαξε και έτσι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα μέρη στην περιοχή , όπως το χωρίο Αι Γιάννης και την νότια πλευρά των βουνών της Θρυπτής να αγναντέψουν ταυτόχρονα και τις δύο θάλασσες κρητικό και Λυβικό πέλαγος.
Γίνεται ότι περνάει από το χέρι των διοργανωτών , του Πολιτιστικούς Συλλόγου Καβουσίου του Σώματος Σαμαρειτών Ιεράπετρας, Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Λέσχη Τετρακίνησης Ιεράπετρας ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στην ποιότητα διεξαγωγής και στην ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες-Εγγραφές www.oykritis.gr 
Video promo : https://www.youtube.com/watch?v=FHEIi1Jnkn8