Το 2011 η τότε 16χρονη κοπέλα είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε υποκύψει στις ανώμαλες ορέξεις του 61χρονου έναντι χρηματικής βοήθειας υπό την μορφή δανεικών και λόγω της έντονης οικονομικής ανέχειας που μάστιζε τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της. 

Ωστόσο στην καταγγελία της τεκμηριωνόταν η κατηγορία του βιασμού, με την αστυνομία να προχωρά στην σύλληψη του δράστη. 

Όμως η υπόθεση πήρε αναπάντεχη τροπή στις 25 Μαΐου του 2011 με τον δράστη λίγο πριν οδηγηθεί στα δικαστήρια να προβαίνει σε απόπειρα αυτοκτονίας, αγνώστου βαθμού σοβαρότητας, με αποτέλεσμα αντί του δικαστηρίου να οδηγηθεί σε νοσοκομείο και κατόπιν στο ψυχιατρείο, όπου και διαγνώσθηκε με διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ, με έντονες ψυχικές διακυμάνσεις. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Έκτοτε έπεσε "σιγή ασυρμάτου" και η υπόθεση όπως φαίνεται εκ των υστέρων και όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα του 'ΠΟΛΙΤΗ' θάφτηκε μπαίνοντας στο "ράφι" και μάλιστα με βούλα του τότε Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, ο οποίος έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία να μην προχωρήσει στην διερεύνηση της υπόθεσης και στην δίωξή του, ενώ παράλληλα εξέφραζε την άποψη ότι θα ήταν δύσκολο να αποδειχθεί η υπόθεση, καθώς η καταγγελία από την κοπέλα υποβλήθηκε 6 μήνες μετά από την τέλεση του αδικήματος από το 61χρονο. 

Αυτό όμως που προβληματίζει έντονα αναφορικά με την λειτουργία του δικαστικού συστήματος, αλλά και με τις εντολές Κληρίδη, έιναι το γεγονός ότι υπήρξε και δεύτερη ψυχιατρική γνωμάτευση ένα χρόνο μετά την απόπειρα αυτοχειρίας, δηλαδή τον Μαΐο του 2012, στην οποία τεκμηριώνεται από τον αρμόδιο ψυχίατρο ότι ο δράστης των βιασμών δεν υποφέρει πλέον από παραλυρηματικές ψευδαισθήσεις" ενώ αποφαίνεται ότι είναι σε θέση και να ανακριθεί, αλλά και να παραστεί σε δικαστική ακροαματική διαδικασία. 

Όμως γίνεται αναφορά και στην αόριστη απειλή του 61χρονου ότι πρόκειται να προβεί εκ νέου σε απόπειρα αυτοχειρίας. Και τότε ο Γενικός Εισαγγελέας με βάση αυτό το πόρισμα έδωσε τις παραπάνω εντολές...

2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΛΗΣΑΝ...

Μετά από 2,5 χρόνια, με την κοπέλα πλέον να έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα η αξιοπιστία της και η μαρτυρία της, ενώ δεχόταν συνεχώς παρενοχλήσεις στο σχολείο το οποίο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και παράλληλα όντας αναγκασμένη να συναντά καθημερινά σχεδόν το δράστη, καθώς είναι γείτονες, η κατάστασή της είναι τραγική...

Παίρνει ψυχοφάρμακα και υπνωτικά χάπια, δεν μπορεί να κάνει σχέση με κάποιο αγόρι, ενώ είναι μόλις 20 ετών, δεν μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, όπως διαβάζουμε και στον 'ΠΟΛΙΤΗ', ενώ πολλοί πλέον θεωρούν είτε ότι όλα αυτά τα φαντάστηκε, είτε ότι μόλις ο 61χρονος έπαψε να της χορηγεί δανεικά, τότε επέλεξε να τον "καρφώσει" στις αρχές. 

Παράλληλα, πέρα από το ότι αντικρίζει σχεδόν καθημερινά το πρόσωπο του βιαστή της, δέχεται ταυτόχρονα λεκτικές και σωματικές επιθέσεις από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη...

ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΚΚΟ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Πάντως, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αντέδρασε ταχύτατα μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση και κυρίως για τους λόγους που δεν προχώρησε η δίωξη εις βάρος του 61χρονου. Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε έδωσε οδηγίες ώστε να γίνει επανεκτίμηση της ψυχολογικής του κατάστασης με απώτερο σκοπό να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση.

newsit.com.cy