Ένα φορτηγάκι της γαλλικής χωροφυλακής με συμβατικές πινακίδες παρέσυρε μία παρέα μαθητών δημοτικού σχολείου χθες στη Ζουέ-λε-Τουρς, προάστιο της πόλης Τουρς στον νότο, σκοτώνοντας μία 8χρονη μικρή και τραυματίζοντας σοβαρά άλλα έξι παιδιά.

Δύο από τα παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι προβλέψεις είναι άδηλες, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ, ο οποίος μετέβη στο σημείο του περιστατικού.

Το δυστύχημα, στο οποίο τραυματίσθηκαν ελαφρά άλλα 10 παιδιά, σημειώθηκε τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα. Για άγνωστο, ακόμη, λόγο, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο σε σημείο κυκλικής πορείας και έπεσε πάνω σε μία ομάδα 25 ατόμων, από τα οποία τα 23 ήταν παιδιά ,ηλικίας έξι έως 11 ετών, τα οποία βάδιζαν πάνω στο πεζοδρόμιο για να μεταβούν σε κοντινό γήπεδο αθλοπαιδιών, τόνισαν οι υπηρεσίες της επαρχίας.

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα «το ταχύτερο δυνατόν», όπως τόνισε η προεδρία. Οι υπουργοί Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν και Παιδείας Λικ Σατέλ θα μεταβούν σήμερα το πρωί στη Ζουέ-Λε-Τουρ για να συναντήσουν τις οικογένειες των θυμάτων.

Χθες το βράδυ, περίπου 100 άνθρωποι μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος σε μία συμβολική, σιωπηρή, πορεία. Οι κάτοικοι του προαστίου και αυτόπτες μάρτυρες καρφίτσωσαν λίγα λουλούδια στα κάγκελα που έριξε το φορτηγάκι της χωροφυλακής.

Ο οδηγός χωροφύλακας ετέθη υπό κράτηση. Ο ίδιος τόνισε πως έχασε τον έλεγχο, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Οι εξετάσεις που του έγιναν δεν έδειξαν να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ή οινοπνευματωδών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ