Χρήστες του Twitter οι οποίοι ανήκουν στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και συνήθιζαν να διατυμπανίζουν τις αποτρόπαιες πράξεις της ομάδας, έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητά τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πληθώρα λογαριασμών οι οποίοι συνδέονται με την μαχητική ομάδα φαίνεται να είναι πλέον αδρανείς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η κυβέρνηση έχει ασκήσει πιέσεις στο Twitter για μια πιο «επιθετική» αντιμετώπιση ή εάν η ομάδα αναζήτησε κάποιο άλλο διαδικτυακό μέσο κοινωνικής ενημέρωσης.

Η ξαφνική σιωπή ήλθε λίγες ημέρες αφότου εκθέσεις έκαναν λόγο για χρήστες που έχουν σχέση με το Ι.Κ. και απειλούσαν εργαζομένους στο Twitter.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβη και αφορούν σε λογαριασμούς που συνδέονται με την ομάδα.

Ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι οι υποστηρικτές της οργάνωσης πιθανόν να εγκατέλειψαν το Twitter για κάποια άλλη διαδικτυακή υπηρεσία, όπως το ρωσικό VKontakte and Diaspora, ένα κοινωνικό δίκτυο τεσσάρων ετών το οποίο χρησιμοποιεί ξεχωριστούς διακομιστές που διοικούνται από τους διαχειριστές τους, χωρίς να υπάρχει κεντρικός έλεγχος στο περιεχόμενο που αναρτάται.

newsbeast.gr