Στην Ελλάδα έρχονται οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι σήμερα, μετά από πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΛΜΙΝ, συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους, ενώ θα συνοδεύονται απο δύο τηλεοπτικά δίκτυα της Χιλής.

Οι μεταλλωρύχοι την 1η Ιουνίου, θα επισκεφθούν την Προεδρία της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο μουσείο της Ακρόπολης, ενώ το βράδυ της Τετάρτης (1/6) θα ταξιδέψουν με την ΑΝΕΚ απο το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά, όπου θα παραμείνουν για πέντε ημέρες.

Την φιλοξενία των μεταλλωρύχων και των οικογενειών τους, αποκάλυψε  η κα Κατιάνα Ματζαρίδου-Γκούφα στο \”toblogtonkirion.gr\”, την Παρασκευή (29/5) όπου έγραφε τα εξής : 

\”Το περασμένο φθινόπωρο και ενώ όλη η υφήλιος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την περιπέτεια των 33 μεταλλωρύχων που στις 5 του περασμένου Αυγούστου εγκλωβίστηκαν στα έγκατα της γης μέσα στο ορυχείο του Σαν Χοσέ της Χιλής, ένας Έλληνας αγωνιούσε και έκανε τις δικές του σκέψεις.

Ο ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε,, γνώριμος της πρέσβειρας της Χιλής στην Ελλάδα, της κυρίας Κάρμεν Ιμπάνιες υποσχέθηκε ότι αν τελικά βγουν ζωντανοί θα τους καλέσει στην Ελλάδα και μάλιστα στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Κρήτη, για να γνωρίσουν από κοντά τις ελληνικές ομορφιές και να περάσουν ξέγνοιαστα μερικές μέρες μακριά από τον εφιάλτη που έζησαν.

Φυσικά κράτησε το λόγο του. Και έτσι οι 33 μεταλλωρύχοι έρχονται την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα προσκεκλημένοι της ελληνικής εταιρείας. Μαζί τους φέρνει ο καθένας και ένα μέλος της οικογενείας του. Άλλος τη σύζυγο του, άλλος τη μητέρα ή τον πατέρα του και άλλοι ένα τους παιδί. Έτσι η ομάδα θα αριθμεί 66 άτομα.

Οι 33 μεταλλωρύχοι θα επισκεφθούν μαζί με την κυρία Ιμπάνιες το προεδρικό Μέγαρο και αν το πρόγραμμα του κ. Κάρολου Παπούλια του επιτρέπει θα τον συναντήσουν. Στη συνέχεια με τη συνοδεία πάντα της πρέσβειρας κ. Ιμπάνιες θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και θα δουν αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Στυ συνέχεια θα αναχωρήσουν για τα Χανιά όπου θα φιλοξενηθούν σε 5άστερο ξενοδοχείο και θα έχουν 5 διανυκτερεύσεις. Την έκτη και τελευταία μέρα της παραμονής τους στην Κρήτη θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Την τελευταία τους μέρα στην Ελλάδα θα παραστούν σε αποχαιρετιστήριο πάρτι και γεύμα που θα παρατεθεί στο πολύ γνωστό Enzzo de Cuba.

Η ομάδα θα συνοδεύεται από 2 χιλιανά τηλεοπτικά συνεργεία, που θα αποτελείται έκαστο από ένα δημοσιογράφο και έναν οπερατέρ και που θα απαθανατίσουν το ταξίδι τους λεπτό προς λεπτό.

Η κυρία Κάρμεν Ιμπάνιες, η οποία χθες συμπλήρωσε ένα χρόνο παραμονής στη χώρα μας είπε αποκλειστικά στο Blog των Κυριών:

«Είμαι ευγνώμων για αυτό το υπέροχο δώρο που έκανε στη χώρα μου, στους συμπατριώτες μου και τις οικογένειες τους ο κ. Βαρδινογιάννης. Εσείς οι Έλληνες, είστε εξαιρετικοί άνθρωποι, φιλόξενοι και ζεστοί με ταμπεραμέντο πολύ κοντά στο δικό μας, το λατινοαμερικάνικο. Χαίρομαι που οι 33 μεταλλωρύχοι και οι οικογένειες τους θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν δίπλα δίπλα με τον πολιτισμό στην Αθήνα και θα γνωρίσουν την Κρήτη, νησί μοναδικού κάλλους και τόπο με σπουδαία ιστορία\”.

Να σημειώσουμε ότι το σύνολο των εξόδων των 66+ 4 Χιλιανών καλύπτει η ΕΛΜΙΝ Α.Ε..\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook