Τελευταία ενημέρωση 20:48

Μετά την άρνηση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου να ορκιστούν και μετά την απόφαση του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να τους κηρύξει έκπτωτους από το αξιωμά τους (δείτε εδώ), δόθηκε εντολή στην Δήμαρχο Γαύδου κα Ευαγγελία Καλλίνικου να προχωρήσει στην ορκωμοσία των αναπληρωματικών.

Ήδη ορκίστηκαν τρείς αναπληρωματικοί Δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και συγκεκριμένα οι:

Τσιριντάνης Ευάγγελος του Μιχ.
Μπικάκης Αναστάσιος του Ευτ.
Ιερονυμάκης Στυλιανός του Μιχ

Σε εκκρεμότητα μένει η ορκωμοσία και τέταρτου αναπληρωματικού της μειοψηφίας, στον οποίο έχει σταλεί η σχετική πρόσκληση στην Αθήνα όπου διαμένει.

Πάντως το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς, οι τέσσερεις έκπτωτοι σύμβουλοι της μειοψηφίας, κατέθεσαν ένσταση κατά της απόφασης του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στην ένστασή τους επικαλούνται ως δικαιολογία της άρνησής τους να ορκισθούν, το ότι – όπως αναφέρουν – δεν υπήρχε Ιερό Ευαγγέλιο στην τελετή της ορκωμοσίας και ζητούν να ανακληθεί η απόφαση του κ.Ροκαδάκη.

Στο μεταξύ – μετά την κήρυξη ως έκπτωτου και ενός συμβούλου της πλειοψηφίας ο οποίος για προσωπικούς λόγους δεν πήγε στην ορκωμοσία – στην θέση του ορκίστηκε η κα Γεωργία Κατράκη, ως πρώτη αναπληρωματική σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Ανακοίνωση της παράταξης "Γαύδος για Όλους" (μειοψηφία)

"Σχετικά με την αριθμό πρωτ :2222+2209+2203+2202+2192/5-9-2014 Διαπιστωτικής Πράξης –Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με την οποία διαγράφονται τέσσερα μέλη του συνδυασμού μας, σας ανακοινώνουμε τα εξής : Έχει ξεκινήσει ένα οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να αποδυναμωθούμε ως αντιπολίτευση, για να μην υπάρχει δεύτερη φωνή στο Δήμο μας.

Το σχέδιο αυτό έχει μπει σε εφαρμογή από την κα Δήμαρχο Γαύδου με τελικό αποδέκτη, την μέχρι τώρα μονόπλευρη τοποθέτηση του Γ.Γ. Αποκέντρωσης, ο οποίος δυστυχώς δεν έλαβε υπόψη του, για την έκδοση της άνω πράξης του, όλα όσα στοιχεία του είχαμε αποστείλει από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα. Αμέσως μετά την ενημέρωσή μας για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης επιδιώξαμε άμεσα συνάντηση με τον Γ.Γ της Αποκέντρωσης όπως και έγινε στις 11-9-2014 και ώρα 12:00 στο γραφείο του στο Ηράκλειο όπου και του παραθέσαμε, για μια ακόμα φορά, όλα όσα έγιναν κατά το στάδιο της ορκωμοσίας και ειδικά την μη ύπαρξη του υποχρεωτικού, από τη νομοθεσία, Ιερού Ευαγγελίου.

Παράλληλα καταθέσαμε α)την από 11-9-2014 ΑΝΑΦΟΡΑ – ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και β)την από 12-9-2014 Αίτηση , κατά της Διαπιστωτικής Πράξης , στις οποίες ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση του κ. Γ.Γ από τον ίδιο καθώς και όλων των συναφούς προς αυτήν προγενέστερων ή μεταγενέστερων αποφάσεων, της Πράξης αυτής . Σύμφωνα με το νομοθετικό διάταγμα και την εγκύκλιο 43 ο θρησκευτικός όρκος πραγματοποιείτε , όπως ρητά ορίζετε, στο ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΈΛΙΟ το οποίο αποδεδειγμένα δεν υπήρχε κατά στην τελετή ορκωμοσίας του Δήμου Γαύδου στις 30-8-2014, και εσκεμμένα η κα Δήμαρχος δεν το αναφέρει στο πρακτικό. Ως εκ τούτου δεν είχαμε καμία υποχρέωση να ορκιστούμε με τον τρόπο που αποφάσισε η κα Δήμαρχος και με ενέργειες που είναι κατά των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 Ο Γ.Γ έχει δεσμευτεί απέναντι μας ότι θα δώσει λύση, και είμαστε εν αναμονή της απάντησης του, στις ως άνω προσφυγές μας. Προσδοκούμε ότι έστω και τώρα θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περί ορκωμοσίας τα οποία θα έχουν και ως αποτέλεσμα, να αποκατασταθεί η τάξη στο εκλογικό αποτέλεσμα που επέλεξαν οι Δημότες του νησιού μας, που αποτελεί το 49%, στο Δήμο Γαύδου."

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr