Με τη… βούλα ποδοσφαιριστής του Πλατανιά είναι από την Κυριακή (14/09) ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, που ανακοινώθηκε και επίσημα από τους \”ερυθρόλευκους\” των Χανίων.
Ο Αυστριακός γκολκίπερ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τη νέα του ομάδα.
Αναλυτικά:
Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον έμπειρο Αυστριακό τερματοφύλακα Μίκαελ Γκσπούρνινγκ.
Ο πανύψηλος τερματοφύλακας (1,97 μ.) γεννήθηκε στις 2/5/1981.
Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αούστρια Βιέννης, με την οποία ωστόσο δεν αγωνίστηκε.
Την περίοδο 2001 – 2004 αγωνίστηκε στη Λέομπεν, ενώ τη διετία 2004 – 2006 φόρεσε τη φανέλα της Πάσινγκ.
Το 2007 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της SKODA Ξάνθης, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2012, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την κλήση του στην εθνική Αυστρίας.
Την περίοδο 2012 – 2013 αγωνίστηκε στις ΗΠΑ (MLS) με την ομάδα των Σιάτλ Σάουντερς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκσπούρνινγκ αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και τρίτη καλύτερη μεταγραφή της χρονιάς, ενώ τελείωσε τη σεζόν έχοντας το καλύτερο ποσοστό γκολ ανά αγώνα σε όλο το MLS καθώς δεχόταν 0,73 γκολ ανά αγώνα.
Τον Ιανουάριο του 2014 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του (στη φωτογραφία με τον τεχνικό διευθυντή της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Λάμπρο Μαλτέζο), ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, τόνισε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Πλατανιά. Από σήμερα όλη μου η προσοχή είναι επικεντρωμένη στον Πλατανιά. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έχω 100% ενέργεια και βλέπω μπροστά για να κάνουμε κάτι καλό. Η ομάδα του Πλατανιά είναι μια οικογένεια και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook