Με μεγάλη επιτυχία κορυφώθηκαν το Σάββατο 13/9 οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά.

Στις διήμερες εκδηλώσεις πλήθος κόσμου πέρασε τις πύλες του Φεστιβάλ και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οργανώσεων της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με την πολιτική ομιλία από το Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, τη δεύτερη μέρα στην κεντρική σκηνή παρουσιάστηκε το αφιέρωμα «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις στην κεντρική σκηνή έκλεισαν με συναυλία από το συγκρότημα «Οκτάβα».

Παράλληλα στη μαθητική σκηνή παρουσιάστηκε video με θέμα: «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις την φυγή. Τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή» ,παραγωγή των μαθητικών οργανώσεων της ΚΝΕ και ακολούθησε συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, στην κεντρική σκηνή παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση: «Η Ανατομία του Φασισμού», συρραφή θεατρικών κειμένων των Μπ. Μπρεχτ και Π. Βάις, από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το μουσικό αφιέρωμα «Μάνος Λοΐζος: 32 χρόνια μετά», Ερμηνεύουν: Τάσος Ψαλιδάκης - Ελισάβετ Βερούλη, Συμμετέχει: η Πελαγία Τσιαχρή, Μπουζούκι: Βασίλης Παυλίδης , Κιθάρα: Μανώλης Χατζηγιαννάκης , Βιολί: Έλενα Ορμυλιώτη , Κοντραμπάσο: Δημητρης Τσούρτος. Στη μαθητική σκηνή, το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση συλλογικών εργασιών και αντιφασιστική συναυλία.

Και τις δύο μέρες στο χώρο λειτουργούσε παιδότοπος με παιχνίδια και θεατρικά, καθώς επίσης έκθεση για τα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.