Παρότι ενημερωμένο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ολιγώρησε στην εξεύρεση λύσης
Στα τέλη Αυγούστου λήγει η προθεσμία παραχώρησης του κτηρίου που έχει διαθέσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2008 ο δήμος Ανωγείων για τη στέγαση του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και όμως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρά την έγκαιρη ενημέρωση του δημάρχου της περιοχής, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, δεν έχει αντιδράσει!

Το 2007, μετά από την πολύβουη υπόθεση των Ζωνιανών, η τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έκρινε ότι για την αύξηση των αστυνομικών μέτρων στην περιοχή του Μυλοποτάμου ήταν αναγκαία η ίδρυση ενός νέου τμήματος αστυνομικών επιχειρήσεων.

Έτσι, λίγους μόλις μήνες αργότερα, το 2008, ιδρύθηκε το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, που «προσωρινά» στεγάστηκε στα Ανώγεια, δεδομένου ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε κατασκευή ενός κτηρίου στα Ζωνιανά το οποίο υποτίθεται ότι θα στέγαζε ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα.

Το δημοτικό οικόπεδο στα Ζωνιανά βρέθηκε, όμως οι διαδικασίες για το ξεκαθάρισμά του ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η Α.Δ. Ρεθύμνου έχει προτείνει στην Περιφέρεια Κρήτης να γίνει η απαλλοτρίωση του, όμως πέραν τούτου ουδέν!

Έτσι, το ΤΑΕ Μυλοποτάμου παραμένει στα Ανώγεια, ενώ ο δήμος έχει από διετίας ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. ότι στα τέλη Αυγούστου του 2011 ολοκληρώνεται ο χρόνος παραχώρησης, όπως τόνισε στην Κ.Ε. ο δήμαρχος, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Μάλιστα, χθες ο κ. Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη, ο οποίος του τόνισε πως η ΓΑΔ Κρήτης έχει ενημερώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από καιρό και πλέον οι όποιες κινήσεις αποτελούν αρμοδιότητα της κεντρικής υπηρεσίας.
Ο κ. Παραβολιδάκης, με τον οποίο επικοινώνησε η Κ.Ε., τόνισε πως οι τοπικές υπηρεσίες δεν έχουν αρμοδιότητα να αποφασίσουν τι θα γίνει με τη στέγαση του ΤΑΕ.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως εφόσον δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί κτήριο στα Ζωνιανά και εάν ο δήμος Ανωγείων παραμείνει σταθερός στη θέση του και δεν δώσει παράταση στην παραχώρηση, τότε υπάρχει μία ακόμα λύση, που δεν αποκλείεται να εξεταστεί.

Πρόκειται για ένα δημοτικό κτήριο στο Γαράζο, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον πρώην δήμο Κουλούκωνα και μάλιστα είναι έτοιμο. Το εν λόγω κτήριο είχε παραχωρηθεί μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ,. προκειμένου να στεγαστεί εκεί το αστυνομικό τμήμα Κουλούκωνα, το οποίο ωστόσο δεν ιδρύθηκε ποτέ. Θεωρείται, δε, μία πιθανή λύση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα απόφαση.

Πάντως, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης, τόνισε πως οι ίδιοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με την τοπική κοινωνία.

Ωστόσο, θεωρεί και ο ίδιος και οι συνάδελφοι του ότι η υπηρεσία πρέπει να παραμείνει στην περιοχή, με μία παράταση παραχώρησης του κτηρίου. Παράλληλα, όπως είπε στην Κ.Ε., θα ήταν καλό να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία των Ανωγείων εάν επιθυμεί την παρουσία της υπηρεσίας στην περιοχή.


goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook