Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) κάλεσαν την Τρίτη (16/09) τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον του συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί για να πολεμήσει εναντίον των εξτρεμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Με αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά ανακοίνωση, οι δύο οργανώσεις ζητούν από τους «αδελφούς μουτζαχεντίν στο Ιράκ και στο Λεβάντε να σταματήσουν να αλληλοσκοτώνονται και να ενωθούν εναντίον της εκστρατείας των ΗΠΑ και του διαβολικού συνασπισμού τους που μας κατασκοπεύουν όλους».

«Μετατρέψτε την απόρριψή της απιστίας σε παράγοντα ενότητας» προσθέτουν οι δύο οργανώσεις απευθυνόμενες στις τζιχαντιστικές οργανώσεις που επηρεάζονται από τις διαφορές μεταξύ της οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο παραμένουν πιστές στον αρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που από την πλευρά του είναι πολύ επικριτικός απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή η έκκληση απευθύνεται επίσης στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση που επιθυμεί την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και στηρίζουν οι ΗΠΑ και οι αραβικές χώρες σύμμαχοί τους.

Οι δύο οργανώσεις καλούν επιπλέον στην ανακοίνωσή τους «όλους εκείνους που πήραν τα όπλα εναντίον του τυράννου Μπασάρ και των παραστρατιωτικών ομάδων που τον στηρίζουν να μην επιτρέψουν να τους ξεγελάσει η Αμερική και να μη γίνουν πιόνια της».

Η ΑΚΙΜ και η ΑΚΑΧ ζητούν από τις σουνιτικές φυλές του Ιράκ και της Συρίας να «μην ξεχνούν τα εγκλήματα των ΗΠΑ (. . .) και να μην συμμετάσχουν στο συνασπισμό».

 news247.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook