Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην αλησμόνητη Μικρασία είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. Στην εκδήλωση αυτή (\”Της Αγάπης το Βοτάνι\”), που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης \”Ο Άγιος Πολύκαρπος\” υπό τη διεύθυνση της κ. Εύας Κουτσογιαννάκη, συμμετείχε ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού \”ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ\” (www.Aetogiannis.gr) ενώ η Χορωδία και η Ορχήστρα του Συλλόγου Μικρασιατών απέδωσε με ιδιαίτερη επιτυχία σκοπούς και τραγούδια των χαμένων πατρίδων.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Ο Όμιλος Αετογιάννη, πιστός σ\’ ένα ακόμα μουσικοχορευτικό \”ραντεβού\” του τόπου, συμμετείχε αφιλοκερδώς, δείχνοντας έτσι και πάλι το κοινωνικό του πρόσωπο, ενώ με τις προσεγμένες φορεσιές και την άρτια χορευτική ομάδα του επιχείρησε να παρουσιάσει με τον πιο πιστό τρόπο την αρχοντιά των χορών της Μικρασίας.

\"\"

\"\"

\"\"

Ήταν μια βραδιά πραγματικά υποβλητική. Χορός και μουσική παντρεύονταν αρμονικά, με τα θέματα της Αγάπης και του Έρωτα να κυριαρχούν, ενώ τα χρώματα και ο φωτισμός έδωσαν στη βραδιά μια όψη νοσταλγική και συνάμα επίκαιρη, ξυπνώντας στο παρόν, μνήμες από το παρελθόν. Το χειροκρότημα του κόσμου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και στο τέλος, ήταν η καλύτερη αναγνώριση για την επιτυχημένη βραδιά που προηγήθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί και η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο κοινωνικό πνεύμα της εκδήλωσης, διαθέτοντας πολλά τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας .

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook