​Ε αυτό είναι από τα ανήκουστα! Άρον-άρον την «κοπανάνε» από το Δημόσιο οι υπάλληλοι που βρίσκονται μακριά από τη συνταξιοδότηση καθώς αποφασίζουν να φύγουν από μόνοι τους…πριν τους διώξουν λόγω πλαστών πιστοποιητικών και πριν έρθουν αντιμέτωποι με διάφορες κυρώσεις!

Μάλιστα μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2014 έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο για πειθαρχικούς λόγους 563 εργαζόμενοι, καταγράφοντας αύξηση κατά 400% σε σχέση με το 2012 και 250% σε σχέση με το 2013.

Από τις αρχές του 2013, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες, αποχώρησαν για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων περισσότεροι από 780 υπάλληλοι.

Tα παραδείγματα των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν το θράσος να μπουν στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και παραιτήθηκαν πριν ξεκινήσει η πειθαρχική και πονική διαδικασία εναντίον τους είναι πολλά… Βλέπετε πάντα υπάρχει τρόπος για να τη γλυτώνουν οι απατεώνες στη χώρα μας!

1. Διοικητικός μόνιμος υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας υπουργείου, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2014. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε υποβάλει πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο από το εξωτερικό και είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική του δίωξη.

2. Διοικητικός υπάλληλος με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμο της Αττικής, ο οποίος είχε τελειώσει το λύκειο, διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό τίτλο χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2014 πριν ξεκινήσει επίσημα η πειθαρχική και ποινική διαδικασία εναντίον του.

3. Διοικητικός υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου ο οποίος ανήκε στην κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γραμματέων παραιτήθηκε τον Μάιο του 2014, αφού αποκαλύφθηκε ότι το απολυτήριο που είχε καταθέσει ήταν πλαστό.

4. Με πλαστό απολυτήριο λυκείου διαπιστώθηκε ύστερα από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών ότι εργαζόταν σε νησιωτικό νοσοκομείο υπάλληλος τεχνικής ειδικότητας ο οποίος παραιτήθηκε από την υπηρεσία του τον Μάρτιο του 2014, μετά το πόρισμα του ελέγχου που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

5 Δύο υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είχαν μετατρέψει τη σχέση εργασίας τους, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, παραιτήθηκαν πριν από μερικούς μήνες, καθώς έπειτα από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε το ΑΣΕΠ κατόπιν καταγγελίας σχετικά με τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους διαπιστώθηκε ότι η προηγούμενη έγκριση του ΑΣΕΠ είχε στηριχθεί σε ψευδείς βεβαιώσεις, που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο που ενέκρινε τη μονιμοποίησή τους.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook