Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18:00, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση - πρόσκληση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου:

"Ένας χρόνος πέρασε από την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πολιτικοποιημένου αντιρατσιστή καλλιτέχνη της Χιπ Χοπ, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτή η δολοφονία είναι η φυσική συνέχεια μιας μεγάλης σειράς επιθέσεων των νεοναζί απέναντι σε ανυπεράσπιστους μετανάστες αλλά και σε όσους Έλληνες θεωρούν διαφορετικούς.

Στόχος αυτού του εγκλήματος ήταν, στο ήδη βεβαρημένο κλίμα ανέχειας και ανασφάλειας που ζούμε, να τρομοκρατήσουν τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νεολαίο που δεν σκύβει το κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές. Την πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας, των χιλιάδων αυτοκτονιών. Τις πολιτικές που διαλύουν και υποβαθμίζουν τις ζωές μας.

Το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής είναι το μακρύ χέρι του πολιτικού συστήματος, το οποίο από τη μια υποτίθεται ότι την καταδιώκει και από την άλλη υλοποιεί την ατζέντα της, δηλαδή την καταστολή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών κ.τ.λ. Είναι επιτακτική η ανάγκη, λοιπόν, ο φασισμός να καταπολεμηθεί σε όλες τις μορφές του.

Αυτό το καθήκον δεν αφορά λίγους, μας αφορά όλους. Είναι ευθύνη όλων μας, να μην αφήσουμε άλλα περιθώρια να μεγαλώνει ο φασισμός. Σε κάθε τόπο εργασίας, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά χρειάζεται να οργανωθούμε και να σταματήσουμε τη ναζιστική δράση.

Πολύ περισσότερο, ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να διδάξουμε την ιστορική αλήθεια στους μαθητές μας, να τους ενημερώσουμε για το ρόλο του φασισμού, να καλλιεργήσουμε την κριτική τους σκέψη, να τους εμφυσήσουμε ιδανικά, αξίες και ιδέες που θα τους κάνουν σκεπτόμενους πολίτες και όχι εύκολα θύματα των λαοπλάνων δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Διεκδικούμε, λοιπόν, ένα σχολείο που θα οδηγεί τους νέους ανθρώπους μακριά από ρατσιστικές και μισαλλόδοξες ιδέες και θα τους εκπαιδεύει στην πραγματική δημοκρατία, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.

Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια, την πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλους, ο αγώνας μας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, περνάει αναγκαστικά μέσα από την πάλη ενάντια στο φασισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους μαθητές μας και τους γονείς τους να συμμετέχουν μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση".