Πολιτικές εκδηλώσεις για τα τοπικά κινήματα, την δημοκρατική μετάλλαξη της κοινωνίας και την Αριστερά στις προκλήσεις της εποχής, θεματικά περίπτερα, συζητήσεις, δρώμενα, προβολές και συναυλίες με τους Χατζηφραγκέτα και τους Alan Dalon (the big Band) την Παρασκευή και κρητικό γλέντι με τους Γιώργη Μανωλάκη, Μαρία Φασουλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη και Γιώργη Σταυρακάκη το Σάββατο.

Αυτά και άλλα πολλά στις Αναιρέσεις 2014 στην πόλη του Ηρακλείου στις 19-20 Σεπτέμβρη!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "Στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής, το σύστημα μιλάει για μια χαμένη γενιά. Τηλεοπτικές περσόνες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, όλο το πολιτικό σύστημα της υποταγής βαφτίζει τον σημερινό μεσαίωνα «success story» που ήρθε για να μείνει και να ορίσει τις ζωές και το μέλλον μας. Ωστόσο, απέναντι σε όλο αυτό το συμφερτό ένα κύμα αντίστασης έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και να εισβάλλει στο κυρίαρχο σκηνικό τα τελευταία χρόνια. Εκατομμύρια άνθρωποι γνώρισαν για πρώτη φορά τις πλατείες, τους δρόμους και τις διαδηλώσεις. Τοπικές συνελεύσεις, εργατικές λέσχες και εν γένει εγχειρήματα κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και συλλογικής διαχείρισης ξεπροβάλλουν καθημερινά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση πρέπει να αφήσουν τις λογικές ανάθεσης και να αναλάβουν οι ίδιοι δράση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της έντονης αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και της αναζήτησης για άλλα ιδανικά και αξίες, η νεολαία Κομμουνιστικής Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνουν το φεστιβάλ 'Αναιρέσεις' στο πάρκο Γεωργιάδη στις 19-20 Σεπτέμβρη. Σε πείσμα των νόμων της αγοράς το φεστιβάλ οργανώνεται χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις. Στοχεύει στη προβολή της δυνατότητας ύπαρξης μιας νέας κοινωνίας της συλλογικότητας και της συνεργασίας στο σήμερα. Στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Όχι απλά για να παρευρεθούν, όχι απλά για να μας στηρίξουν οικονομικά, αλλά για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις κραυγές μας, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα αλλάξει την κοινωνική πραγματικότητα, θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα, το σχέδιο με το οποίο η αμφισβήτηση θα μετατραπεί σε πολιτική αποφασιστικότητα και θα συντρίψει τον κόσμο της απόγνωσης που μας επιβάλλουν.

αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη

18:00 - workshop: ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα | η άνοδος του φασισμού στην Ελλάδα
εισηγητές: Πετράκης Γιάννης (νΚΑ), Παυλίδη Λυδία (ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου)

19:30 - προβολή: ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε., (infowar production) 

19:30 - εκδήλωση: Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κινήματα αντίστασης
ομιλητές: Κυριακάκης Γιάννης (περιφερειακός σύμβουλος - Ανυπόταχτη Κρήτη), Ανδρίτσος Θάνος (μέλος ΚΣ της νΚΑ)

Συναυλίες

21:30 ΧΑTΖHΦΡΑΓΚΕΤΑ

23:00 ALAN DALON the big band |Φασουλάκη Βαγγελιώ, Αλεξάκης Σωτήρης, Βέργος Νίκος και οι Παπαϊωάννου Γιώργος, Κουρουπάκης Στέφανος, Παπαδουράκης Βασίλης

Σάββατο 20 Σεπτέμβρη

18:00 - workshop: από το νέο λύκειο ως το πανεπιστήμιο: ο δρόμος για μια νέα γενιά χωρίς δικαιώματα | προοπτικές και δυνατότητες για τη νεολαία.
[από το μαθητικό σχήμα "ανυπόταχτος μαθητής"]

19:30 - προβολή: ντοκιμαντέρ ΣΤΑΓΟΝΕΣ της Νέλλη Ψαρρού

19:30 - εκδήλωση: Πόλεμος και φασισμός στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η απάντηση των λαών και της Αριστεράς
ομιλητές: Μαρκέτος Σπύρος (ιστορικός, καθ. πολιτικών επιστημών ΑΠΘ), Μαυροειδής Παναγιώτης (μέλος ΠΕ του ΝΑΡ), Χαραλαμπόπουλος Νίκος (Αντιπολεμική διεθνιστική κίνηση)

Συναυλίες

21:30 Μαθητική ρεμπέτικη κομπανία

22:15 Παναγιωτάκης Χάρης (λύρα) | Τζούρα Νίκος (Λαούτο)| Μπάκας Χάρης (κρουστά)

23:00 Μανωλάκης Γιώργης | Γιανναδάκης Γιώργης | Φασουλάκη Μαρία |Σταυρακάκης Γιώργης

είσοδος οικονομικής ενίσχυσης 3 ευρώ"