Απάντηση έδωσε σήμερα στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάβμουκας, σε ένα θέμα που έχει αναδειχτεί αυτές τις ημέρες από την Αντιπολίτευση στο Δήμο Χανίων αλλά και από αρκετούς πολίτες του Δήμου.

Ο κ. Βάμβουκας κλήθηκε να τοποθετηθεί μετά και τη χθεσινή εκδίκαση στο ΣτΕ της μιας εκ των δυο υποθέσεων που εκδικάζονταν για την επένδυση καυσίμων στον κόλπο της Σούδας.

Συγκεκριμένα, εκδικάστηκε αυτή στην οποία ο δήμος είχε προσβάλλει τους περιβαλλοντικούς όρους που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας και πλέον αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ.

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη του υπόθεσης ο κ. Βάμβουκας δήλωσε ότι ο Δήμος υπερασπίζεται τη γραμμή την οποία έχει χαράξει και προωθεί αυτές τις ενέργειες σαν συνέχεια της αντίθεσής του σε αυτή την επένδυση. Επιπλέον, όπως είπε, θα χρησιμοποιηθούν άλλα ένδικα μέσα ο κ. Βάμβουκας απάντησε ότι θα εξαντλήσει όλο το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει, καθότι εκκρεμεί ακόμα ένα δικαστήριο.

Το «μπαλάκι» στους Νομικούς του Δήμου Χανίων και ευθύνες στις Κρατικές Υπηρεσίες

Σε επόμενο ερώτημα μας για το αν θα εξεταστούν περαιτέρω νομικές οδοί ώστε να μπλοκαριστεί το θέμα, απάντησε ότι: «Προς το παρόν, δε μας έχουν υποδείξει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε, κάποια άλλη ενέργεια δηλαδή ως Δήμος γιατί οπωσδήποτε υπάρχουν και οι Κρατικές Υπηρεσίες οι οποίες εκ παραλλήλου δρουν και απ\’ ότι φαίνεται θέλουν να διευκολύνουν τη συγκεκριμένη επένδυση. Εμείς ως Δήμος έχουμε μια συγκεκριμένη γραμμή. 
Μάλιστα, σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής προς το Δ.Σ. και φαντάζομαι ότι θα υπάρξει και επαναβεβαίωση της γραμμής που έχει τηρήσει ο Δήμος αυτά τα χρόνια. 

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι αν η Νομική Υπηρεσία υποδείξει ενέργειες που έχουν νομική βάση θα τις προχωρήσει. 

Δεν θα γίνει κινητοποίηση από τον Δήμο – \”Θα δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση των φορέων\”

Κλείνοντας, σε ερώτημα για το αν θα πράξει κάτι ανάλογο με την κινητοποίηση που είχε γίνει στο θέμα των Αγίων Αποστόλων (δείτε εδώ) από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σημείωσε ότι: «Διαφορετική φάση, αυτό που βέβαια ισχύει σε κάθε περίπτωση είναι ότι εμείς θα εξαντλήσουμε με νόμιμα μέσα κάθε δυνατότητα που υπάρχει και φυσικά εάν για οποιοδήποτε λόγο αυτή η επένδυση απορριφθεί ή εάν αυτή η επένδυση προχωρήσει με νόμιμο τρόπο προφανώς δεν θα μπορεί κάποιος να την εμποδίσει. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα παρουσιαστεί στο μέλλον θα δούμε ποιά είναι η εξέλιξη του θέματος, ποιά θα είναι η αντίδραση των Φορέων και αναλόγως θα πράξουμε».

Ποιοί είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι Φορείς και ποιός τους δημιούργησε 

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι Φορείς που είχαν δημιουργηθεί για το θέμα των καυσίμων στο Δήμο Σούδας είναι «Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση Αποθηκών Υγρών καυσίμων στον κλειστό κόλπο της Σούδας» και ο Σύλλογος Προστασίας, Ανάδειξης & Ανάπτυξης του Κόλπου της Σούδας «Η Ακταία». 
Οι Φορείς αυτοί είχαν δημιουργηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σούδας και τον τότε Δήμαρχο κ. Γιάννη Περάκη. 
Το ερώτημα που τίθεται είναι το ποιος θα ηγηθεί των Φορέων αυτών και ποιος θα τους παρακινήσει να επαναφέρουν την θέση τους και την αγωνιστική τους διάθεση ενάντια στο θέμα; 

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook