Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Απόλλωνας Φιλιππής παρευρέθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου, στις 17.09.2014, με θέμα -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της αξιοποίησης της περιοχής της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών και το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ. 
Στην παρέμβασή του ο Μ. Κριτσωτάκης επισήμανε την τεράστια σημασία του θέματος τόσο για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία αλλά και γενικότερα αφού αφορά την προστασία της δημόσιας περιουσίας, αναφέρθηκε στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα και τόνισε ότι «πρέπει να δούμε το σχέδιο που υπάρχει, το οποίο είναι θεσμοθετημένο. 
Πρέπει:
– να εφαρμοστεί το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) και 
– να εκπονηθεί άμεσα η πολεοδομική μελέτη που θα έπρεπε να είχε προχωρήσει αμέσως μετά από την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ.
Κάλεσε την τοπική κοινωνία και τους φορείς να μην επιτρέψουν καμία απόπειρα για ξεπούλημα της περιουσίας τους καθώς και το Δήμο και την Περιφέρεια να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουν και το χώρο και τη χρηματοδότηση ώστε να υπάρξουν ήπιες μορφές ανάπτυξης και δράσεις.»
Τέλος τόνισε την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και σημείωσε ότι αίτημά μας είναι η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Επίσης, στη σύντομη παρέμβασή του, ο Απ. Φιλιππής δεσμεύτηκε ότι η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης θα ζητήσει το θέμα να συζητηθεί άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook