Διαφορετικές φαίνεται ότι ήταν οι επιλογές Ελλήνων και ξένων τουριστών για το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago για όσους έκαναν διακοπές για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Ενώ, δηλαδή, οι ξένοι έχουν για πρώτη τους επιλογή σταθερά τη Μύκονο, οι Έλληνες «απαντούν» με την καταπράσινη Σκιάθο.

Αντίστοιχα η δεύτερη επιλογή για τους Έλληνες είναι τα Χανιά με τους ξένους να προτιμούν τη Ρόδο.

Για τρίτη επιλογή οι ξένοι επισκέπτονται την Περίσσα στη Σαντορίνη όταν οι Έλληνες προτιμούν ως λύση την «μαργαριταρένια» Πάργα.

Τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες ήταν το Ναύπλιο και για τους τουρίστες το Φαληράκι και πέμπτη η Σκόπελος και το Καμάρι στη Σαντορίνη, αντίστοιχα.

Εκτός δημοφιλέστερος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι ήταν η Μύκονος για τους Έλληνες, και τα Φηρά Σαντορίνης για τους ξένους τουρίστες.

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας φαίνεται να επέλεξαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους πολλοί Έλληνες, καθώς βρίσκονται στην έβδομη θέση της κατάταξης. Για τους ξένους επισκέπτες ο έβδομος πιο δημοφιλής προορισμός ήταν τα Μάλια Κρήτης.

Την όγδοή θέση του top 10 του φετινού καλοκαιριού κατακτά ο Αδάμαντας της Μήλου για τους Έλληνες τουρίστες. Για τους ξένους η όγδοη θέση ανήκει στην Οία Σαντορίνης.

Την ένατη θέση κατακτά η όμορφη Νικιάνα Λευκάδας για τους Έλληνες και η Κως για τους ξένους τουρίστες.

Τέλος, η δέκατη θέση της λίστας των δημοφιλέστερων καλοκαιρινών προορισμών  ανήκει στο Τολό Αργολίδας για τους Έλληνες και το Ρέθυμνο για τους ξένους τουρίστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook