Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) παρουσιάζει για δύο ακόμα βραδιές τη φετινή της παράσταση με την τραγωδία του Ευριπίδη ΜΗΔΕΙΑ [ρωγμές], την Τρίτη 23 & την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (9:00 μ. μ.).

Η «Μήδεια» έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούλιο (12 & 13) στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου (Κηποθέατρο ‘Μάνος Χατζιδάκις’) με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση κοινού. Ακολούθησε στις 26 Αυγούστου η παρουσίαση στο θέατρο του αρχαιολογικού χώρου στο ΦΟΥΡΝΙ – Αρχάνες. Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου η παράσταση δόθηκε στο Ρέθυμνο (θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα) με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και την συνεργασία της ΕΛΜΕ Νομού Ρεθύμνης, ενώ επαναλήφθηκε στο Ηράκλειο την Πέμπτη 18/9. Προγραμματίζονται παραστάσεις και για τις άλλες πόλεις σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΛΜΕ.

Η παράσταση αποτελεί ‘αποτέλεσμα’ της εργαστηριακής και ερευνητικής δοκιμής-σπουδής της ομάδας πάνω στην ξεχωριστή μετάφραση-απόδοση της ΜΗΔΕΙΑΣ από τον Γιώργο Χειμωνά.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Περαντωνάκης, ενώ την πρωτότυπη μουσική, ο συνθέτης Δημήτρης Χατζάκης, ο οποίος δίδαξε και τον ενδεκαμελή Χορό στο επί σκηνής τραγούδι.

Την ένδυση επιμελήθηκε η συνάδελφος εικαστικός Ντεσισλάβα Τοπάλοβα, και τις μάσκες κατασκεύασε ειδικά η συνάδελφος αισθητικής Μαρία Γραικού.

Στην παράσταση συμμετέχουν δέκα εννέα (19) μέλη, συνάδελφοι και μη, της ομάδας.

Η συμβολική πρόσκληση της παράστασης είναι πέντε (5) ευρώ. Tα χρήματα διατίθενται στο ταμείο αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ για τους απολυμένους και σε διαθεσιμότητα συναδέλφους.

ΕΥΡΙΠΙΔΗ
ΜΗΔΕΙΑ

[ρωγμές]

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ :ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης
Μουσική: Δημήτρης Χατζάκης
Ένδυση: Ντεσισλάβα Τοπάλοβα
Μάσκες: Μαρία Γραικού

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιαμαλάκη
Βοηθός διδασκαλίας: Ειρήνη Κουρλετάκη
Σκηνική ιδέα-κίνηση Χορού: Αντώνης Περαντωνάκης
Μουσική διδασκαλία / Φωτισμοί: Δημήτρης Χατζάκης

Διανομή

Τροφός: Μαρία Οικονομάκη
Παιδαγωγός: Γιώργος Παυλίδης
Μήδεια: Κατερίνα Σαβουλίδη
Κρέοντας: Κώστας Πηγάκης
Ιάσονας: Λευτέρης Κουφάκης
Αιγέας: Άρης Βελιδάκης
Άγγελος: Γιάννης Κοσόγλου

Χορός Κορινθίων Γυναικών
Ιωάννα Κωστάκη Μάρω Σωμαράκη
Γεωργία Φραγκιουδάκη Σοφία Αποστολάκη
Εύη Πουλή Μαρία Ακρασάκη
Λίτσα Καλογερίδη Πελαγία Παναγιωτάκη
Ολίνα Παντίδη Μαρία Δρακάκη
Ιωάννα Φιωτάκη

Ακόλουθος Κρέοντα: Κωστής Μανιάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook