Με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον – Clinton Global Initiative.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοίνωσε τη διοργάνωση Συνάντησης του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του στην Ελλάδα τον προσεχή Ιούνιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στάθηκε στη «μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα» και στους προϋπολογισμούς της. 

Εξέφρασε, δε, την άποψη πως είναι σε «καλύτερη κατάσταση».

Ο κ. Κλίντον επίσης επισήμανε πως «λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμη και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων), οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου».

Ο κ. Κλίντον έκανε αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας:
«Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς – για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».
Στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε σε πορεία για το κλίμα, η οποία έγινε με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΗΕ. Επιπλέον ο κ. Παπανρέου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Greenpeace Kumi Naidoo. O κ. Παπανδρέου επίσης πήρε μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου των Ηγετών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Τέλος την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός θα προεδρεύσει των εργασιών του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο συνεδριάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Ετήσιας Συνέλευσης του ΟΗΕ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook