Συνάντηση με τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών του δήμου Ηρακλείου είχε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός. Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. 

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ασφάλειας των κατοίκων σε όλα τα χωριά του δήμου, και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Λαμπρινός ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων για επείγοντα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τα σχολεία, τα κτίρια και τους δρόμους. Παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται καθημερινά κοντά τους για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε κάθε περιοχή ξεχωριστά. 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε επίσης να υποδειχθούν χώροι όπου θα φυλάσσονται με ασφάλεια και με ευθύνη των Τοπικών Συμβουλίων τα μηχανήματα του Δήμου, προκειμένου να μην επιστρέφουν στο μηχανοστάσιο, αλλά να παραμένουν στις περιοχές τους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ξεκινήσει. 

Οι πρόεδροι των Τ.Σ. ενημερώθηκαν για το ερωτηματολόγιο το οποίο θα τους αποσταλεί, προκειμένου να καταγράψουν και να ιεραρχήσουν τα προβλήματα των περιοχών τους, μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης θα ξεκινήσουν συζητήσεις ανά περιοχή για αναπτυξιακά θέματα προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Επισημάνθηκε ότι οι συναντήσεις και οι συζητήσεις θα είναι διαρκείς αφού τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα από μία ή δύο συναντήσεις. Για το λόγο αυτό οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων θα πάρουν κατάλογο για τους τρόπους επικοινωνίας τόσο με τους αντιδημάρχους όσο και με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να ενημερώνουν για έκτακτα ζητήματα, αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας.