Εβδομήντα πέντε σοροί ανασύρθηκαν από τις 23 έως τις 30 Μαΐου από τα συντρίμμια του Airbus A330 της πτήσης της Air France Ρίο-Παρίσι με 228 επιβαίνοντες που κατέπεσε στα ανοιχτά της Βραζιλίας τον Ιούνιο του 2009, όπως ανακοίνωσε η γαλλική χωροφυλακή επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου.

Συνολικά 127 σοροί έχουν ανασυρθεί, 50 μερικές ημέρες μετά το δυστύχημα, δύο όταν βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου στις αρχές Μαΐου και 75 στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης 75 σορών από τις 23 έως τις 30 Μαΐου έγινε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN από τον γραμματέα της ένωσης «Αμοιβαίας βοήθειας και αλληλεγγύης AF447» Ρόμπερτ Σούλας και από τον Φιλίπ Βινογκραντόφ, πρεσβευτή που έχει επιφορτιστεί να επικοινωνεί με τις οικογένειες των θυμάτων στο γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur.

Σύμφωνα με τη γαλλική χωροφυλακή η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών θα συνεχιστεί για μερικές ακόμη ημέρες. Η ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση θα ανακοινωθεί πρώτα στις οικογένειες των θυμάτων.

Η συντριβή του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Ρίο-Παρίσι προκάλεσε το θάνατο 228 ανθρώπων στα ανοιχτά της Βραζιλίας την 1η Ιουνίου 2009. Η έρευνα που έχει ξεκινήσει δεν έχει ακόμη καταλήξει όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση που έκανε στις 27 Μαΐου το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), οι πιλότοι του αεροπλάνου είχαν προειδοποιήσει ότι θα έμπαιναν σε ζώνη ισχυρών αναταράξεων και είχαν διαπιστώσει μια δυσλειτουργία στα δεδομένα, ιδιαίτερα σ\’ αυτά για την ταχύτητα, ακριβώς πριν σταματήσουν οι καταγραφές στα μαύρα κουτιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook