Εντατικούς ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού πραγματοποιεί η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Στο «στόχαστρο» βρίσκονται οι αντλίες των πρατηρίων και η ποιότητα των καυσίμων που διαθέτουν προς πώληση, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες πολιτών περί πρατηρίων που κερδίζουν εις βάρος των καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Ανάπτυξης έχουν φτάσει παράπονα για νοθευμένα καύσιμα σε συγκεκριμένα πρατήρια του νομού αλλά και για «πειραγμένες» αντλίες. Κλιμάκιο της αρμόδιας Διεύθυνσης πραγματοποίησε άμεσα ελέγχους και συγκέντρωσε δείγμα καυσίμου από δέκα πρατήρια του νομού, το οποίο εστάλη στο Χημείο του κράτους για ανάλυση.

Τα επτά από τα δέκα συνολικά πρατήρια, όπως αναφέρει στα «Ρ.Ν.» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Καπελώνης, βρίσκονται σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου. Δείγματα ελήφθησαν ακόμα από τρία πρατήρια που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ρεθύμνου και για τα οποία έχουν, επίσης, εκφραστεί παράπονα από καταναλωτές.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων της ποιότητας των καυσίμων των πρατηρίων του Ρεθύμνου, αναμένονται από το Χημείο του κράτους εντός των επόμενων 15 ημερών.

Στα δέκα αυτά πρατήρια του νομού, πραγματοποιήθηκε επίσης έλεγχος στις αντλίες αμόλυβδης βενζίνης, όπου σύμφωνα με τον κ. Καπελώνη, δεν διαπιστώθηκαν  παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας. Όπως επισημαίνει, πάντως, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης στην εφημερίδα μας, οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς ανεξάρτητα από τα παράπονα ή τις καταγγελίες των πολιτών είναι σαφής η εντολή του αρμόδιου υπουργείου για διαρκή παρακολούθηση της αγοράς των καυσίμων τόσο στο στάδιο διακίνησης όσο και στο στάδιο λιανικής πώλησης.

Π. Καπελώνης: «Θα συνεχίσουμε τους ξαφνικούς ελέγχους»

«Κάναμε ελέγχους στις αντλίες και πήραμε δείγμα καυσίμου από δέκα πρατήρια, όμως υπάρχουν συνολικά 71 στο νομό τα οποία πρέπει σταδιακά να ελέγξουμε. Αυτό είναι ένα κομμάτι των αρμοδιοτήτων μας που παρακολουθούμε στενά και προσπαθούμε να επεμβαίνουμε άμεσα, ιδιαίτερα όταν έχουμε καταγγελία από καταναλωτή» αναφέρει ο κ. Καπελώνης και συνεχίζει: «Από τους ελέγχους που έγιναν στις αντλίες δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο, ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Χημείου του κράτους για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα των καυσίμων.

 

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook