Η είδηση ότι ο Γιόνας Γκουτιέρες δίνει μάχη με τον καρκίνο, αλλά στον αγώνα του αυτό η Νιούκαστλ δεν στάθηκε στο πλευρό του με κανέναν τρόπο έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις. Δεν είναι όμως όλες οι ομάδες «επιχειρήσεις». 

Οι Σινσινάτι Μπένγκαλς έδειξαν το ανθρώπινό τους πρόσωπο διατηρώντας στις τάξεις τους έναν παίκτη, τον Ντέβον Στιλ, που είχαν ενημερώσει αρχικά πως δεν είναι στα πλάνα τους, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να καλυφθούν τα τεράστια ιατρικά έξοδα για την τετράχρονη κόρη του που διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο μόλις τον Ιούνιο. Μάλιστα μέσα από ενέργειες, όπως την πώληση εμφανίσεων του παίκτη για τον ίδιο σκοπό, συγκεντρώθηκε 1 εκατ. δολάρια! 

Ο Στιλ δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο καθ’ οδόν με την κόρη του για μια σοβαρή επέμβαση. «Θα σε ξαναρωτήσω: εγώ είμαι έτοιμος για σήμερα, εσύ είσαι; Είσαι έτοιμη να πάμε να βγάλουμε αυτόν τον καρκίνο από μέσα σου; Πάμε να το κάνουμε», είπε στη μικρή Λία, που απάντησε ναι χαμογελώντας δείχνοντας να παίρνει δύναμη από τα λόγια του μπαμπά της. 

 
Η διάρκειας πεντέμισι ωρών επέμβαση πήγε εξαιρετικά και ο ίδιος ο αθλητής ενημέρωσε πως αφαιρέθηκαν επιτυχώς όλοι οι όγκοι από την κοιλιακή χώρα της μικρής, αλλά και από έναν αδένα από τον οποίο ξεκίνησε το πρόβλημα. 

Η ιστορία τους έδωσε έμπνευση ακόμη και σε κόμικ…