«Θα τους πολεμήσω μέχρι το τέλος» λέει ο 33χρονος τούρκος διαιτητής Halil Ibrahim Dincbag, τον οποίο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας τον έδιωξε γιατί ήταν ομοφυλόφιλος. Ο 33χρονος διεκδικεί αποζημίωση 110.000 τουρκικών λιρών (περίπου 55.000 ευρώ), ενώ στο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τόνισε ότι η διαρροή στον Τύπο εγγράφων, στα οποία φαινόταν ότι εκδιώχθηκε από το στρατό όπου υπηρετούσε εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων, του έκλεισαν πολλές πόρτες σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Την ημέρα που άρχισε να γράφει ο Τύπος για μένα έπεσα σε \”κώμα\” και την ημέρα που εμφανίστηκα στην τηλεόραση, παραδεχόμενος ότι είμαι ομοφυλόφιλος, πέθανα» λέει ο Halil στην Independent το 2009,  οπότε και βγήκε η υπόθεση στο φως της δημοσιότητας.

Πολλοί ήταν αυτοί που στάθηκαν στο πλευρό του, από απλούς ανθρώπους και συναδέλφους, μέχρι την οικογένειά του, που παρά το σοκ της αποκάλυψης δεν τον εγκατέλειψε λεπτό. Πολλές είναι επίσης και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την υπόθεση του 33χρονου τούρκου διαιτητή.

newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook