Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, στα πλαίσια μιας προσπάθειας καταγραφής των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένοι δήμοι της Κρήτης, πραγματοποίησε περιοδεία στο Νομό Λασιθίου. 
Αρχικά συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκη, ο οποίος εξέθεσε τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του δήμου, καθώς και προτάσεις επίλυσης αυτών. 
Ο δήμαρχος επεσήμανε πρωτίστως την ανάγκη ολοκλήρωσης ενός σύγχρονου οδικού δικτύου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Κατόπιν έθεσε το αίτημα διαχείρισης και αξιοποίησης της νήσου Χρυσής από το δήμο, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους φορείς. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει και το επίμαχο θέμα της λειτουργίας τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ηρακλείου στην Ιεράπετρα, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγική δραστηριότητα της Ιεράπετρας και θα δώσει επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής.
Στη συνέχεια ο κ. Δαμαβολίτης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου συνομίλησε τόσο με το διευθυντή κ. Ματαλλιωτάκη, όσο και με εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων. Στο επίκεντρο των προβλημάτων εξακολουθεί να βρίσκεται η υποστελέχωση της Παθολογικής κλινικής, η οποία αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» του νοσοκομείου. Μάλιστα είναι απαραίτητη η κάλυψη όχι μίας αλλά δύο θέσεων προκειμένου να είναι λειτουργικά στελεχωμένη η κλινική. 
Ο βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύτηκε να έρθει άμεσα σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και να καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη βουλή, προκειμένου να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις για εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων στα προβλήματα του νοσοκομείου και του δήμου Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook