Τεράστιες ουρές και πολλές ώρες αναμονής αναμένεται να συναντήσουν στις τράπεζες και τα ταχυδρομεία σήμερα, οι πολίτες που επέλεξαν την τελευταία ημέρα να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Και στα Χανιά παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση στα καταστήματα των ΕΛΤΑ και των τραπεζών από πολίτες που έσπευσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στην εκπνοή της προθεσμίας.

Προς διευκόλυνση των πολιτών, τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο καταστημάτων μέχρι τις 14:30 και σε όσα καταστήματα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 20:30 το βράδυ.

Στην Κρήτη αυτά είναι:

Χανιά

Κατάστημα στην οδό Περίδου 7.30 - 20.30

Ρέθυμνο

Κατάστημα στην οδό Μοάτσου 7.30 - 20.30

Ηράκλειο

Κατάστημα στην πλατεία Δασκαλογιάννη 7.30 - 20.30

Κατάστημα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 7.30 - 17.00

Χαμός στο Taxis - Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ:

«Λόγω της ταυτόχρονης λήξης των ημερομηνιών υποβολής του Φ.Π.Α., πληρωμής της 2ης δόσης της φορολογίας εισοδήματος και πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, παρατηρείται υψηλό φορτίο στις υποδομές του ΤΑΧΙS τις ώρες 9:00 – 15:00 και 17:00 – 20:00.

Με δεδομένο ότι όλοι οι διαθέσιμοι υπολογιστικοί πόροι έχουν ήδη διατεθεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες, παρακαλούνται οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν το ΤΑXIS για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τις ώρες μη αιχμής και κατά προτίμηση μετά τις 22:00».

Σημειώνεται ότι λόγω εργασιών συντήρησης το σύστημα Taxisnet παρέμεινε κλειστό από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 7 το πρωί της Δευτέρας.