Η δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς οι γυναίκες.

Οι βασικές αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι η μόλυνση από βακτήρια, ορισμένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, η φλεγμονή της πυελικής περιοχής και η κακή υγιεινή.

Εκτός από τη δυσοσμία, πολλές φορές υπάρχουν συμπτώματα ερυθρότητας, κνησμού (φαγούρας), εκκρίσεων και ξηρότητας στον κόλπο.

Αν έχετε κάτι από αυτά είναι σώφρον να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας.

Για να μην φτάσετε, ωστόσο, σε αυτό το σημείο υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εμποδίσετε την ανάπτυξη βακτηρίων και άρα μια πιθανή μόλυνση και τη δυσοσμία που αυτή φέρνει.

Δείτε τέσσερις λύσεις για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής που θα σας σώσουν:

Νερό

Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό κάθε ημέρα, καθώς αυτό βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και άλλων επιβλαβών βακτηρίων από το σώμα. Το νερό βοηθά επίσης να αφαιρέσετε το πλεόνασμα ζάχαρης από τον οργανισμό, το οποίο είναι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από τη δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή.

Γιαούρτι

Αν καταναλώνετε δύο (έστω και μικρά) κεσεδάκια απλό γιαούρτι κάθε μέρα, θα προστατεύσετε τον οργανισμό σας από τη δυσοσμία του κόλπου. Το γιαούρτι περιέχει το βακτήριο γαλακτοβάκιλλο, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου ρΗ του κόλπου.

Σκόρδο

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, δεδομένου ότι το σκόρδο φημίζεται για τη δυσοσμία που φέρνει στην αναπνοή, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα φυσικό αντιβιοτικό που βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει κάθε είδος βακτηρίου. Ως εκ τούτου αποτελεί μια διατροφική \”ασπίδα\” απέναντι σε πιθανή μόλυνση του κόλπου που συνοδεύεται από δυσοσμία.

Πλύσεις με

Λευκό ξύδι: Προσθέστε μισή κούπα λευκού ξυδιού σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε και \”μουλιάστε\” την περιοχή του κόλπου. Το όξινο λευκό ξύδι βοηθά το επίπεδο του pH του κόλπου να επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα εξαλείφει κάθε άλλη οσμή.
Έλαιο από τεϊόδεντρο: Προσθέστε 4-5 σταγόνες σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. Το έλαιο από τεϊόδεντρο έχει αντι-μυκητισιακές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες.
-Μαγειρική Σόδα: Προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην καταπολέμηση της βακτηριακής λοίμωξης.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook