Το πρότυπο της μεσογειακής ομορφιάς και άξια συνεχίστρια των Ιταλίδων σταρ του παλιού σινεμά, όπως της Σοφία Λόρεν, της Κλαούντια Καρντινάλε και της Τζίνα Λολομπρίτζιντα, η Μόνικα Μπελούτσι κλείνει σήμερα τα 50 έτη ζωής.

Παραμένει γοητευτική και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις φαντασιώσεις των ανδρών ανά τον πλανήτη, 15 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Μαλένα» μέσω της οποίας έγινε παγκοσμίως γνωστή, συνδυάζοντας ωστόσο ομορφιά και ωριμότητα.

Η Μόνικα Μπελούτσι που θεωρείται μια από τις πιο σαγηνευτικές γυναίκες στον πλανήτη, γεννήθηκε το 1964 στην Ούμπρια της Ιταλίας.

Από τα 16 της ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο του μόντελινγκ, ενώ όταν θέλησε να σπουδάσει δικηγορία στο πανεπιστήμιο της Περούτζια, η μόδα την βοήθησε οικονομικά. Ωστόσο, ο πολυτελής τρόπος ζωής της την ώθησε να παρατήσει τις δικηγορικές σπουδές.

\"\"

Από την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ τη δεκαετία του \’80

\"\"

Το μόντελινγκ το συνέχισε και μετά την υποκριτική. Εδώ, από την καμπάνια του Ντιόρ

\"\"

Μιλάει Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά και Ισπανικά και έχει παίξει σε ταινίες σε κάθε μια από αυτές τις γλώσσες καθώς και στα Αραμαϊκά.

Αν και η ιταλίδα ηθοποιός είχε κάνει το ντεμπούτο της εκτός Ιταλίας με τον σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα και την ταινία «Bram Stoker\’s Dracula» στις οποίς ενσάρκωνε ένα από τα τρία βαμπίρ, η τεράστια επιτυχία ήρθε μέσω του ιταλικού σινεμά το 2000, και τον σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε που είδε στην Μπελούτσι την τέλεια «Μαλένα».

Ο ανδρικός πληθυσμός βλέποντάς την να ενσαρκώνει μια ερωτική και χυμώδη σισιλιάνα σε ένα χωριό του νησιού κατά τη διάρκεια του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου παραληρεί και την αποθεώνει στον πάνθεον των πιο σέξι γυναικών στον πλανήτη.

Ωστόσο, η καταξίωση της στην υποκριτική θα έρθει με το αντιφατικό φιλμ «Irréversible» στο οποίο πρωταγωνιστεί με τον Κασέλ και υποδύεται μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα βιασμού και κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί τον βιαστή της.

\"\"

Σκηνή από την ταινία «Μαλένα»

\"\"

Σκηνή από την ταινία «Το εγχειρίδιο του Ερωτα 2»

\"\"

Η Μπελούτσι ως Μαρία Μαγδαληνή στην ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα πάθη του Χριστού»

Το 2003, η Μπελούτσι κέρδισε το βραβείο Nastro d\’ Argento β\’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Alessia στο «Remember me, My love». Το 2006, εκτέλεσε χρέη κριτή στο 59ο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ το 2009, κέρδισε το βραβείο «World Actress Award» στο «Women\’s World Award».

\"\"

\"\"

Παντρεύτηκε τον φωτογράφο μόδας Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο το 1994. Ενώ πριν από έναν χρόνο ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ που έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες μαζί της και είχαν παντρευτεί το 1999, ενώ έχει και δύο κόρες την Ντέβα (γεννημένη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2004) και την Λεονί (γεννημένη στις 21 Μαΐου 2010).

Το 2004, ενώ ήταν έγκυος στην κόρη της, πόζαρε γυμνή στην ιταλική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair, για να δείξει την αντίθεσή της στην απαγόρευση από την ιταλική νομοθεσία της δωρεάς σπέρματος. Τον Απρίλιο του 2010 πόζαρε για άλλη μια φορά ημίγυμνη και ενώ ήταν έγκυος για την ιταλική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair.

\"\"

Εξώφυλλο στο ιταλικό Vanity Fair μετά την πρώτη της γέννα

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook