Το ΠΑΣΟΚ ήταν απών από τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες; στη Νέα Υόρκη.

Ποιος ήταν ο λόγος; Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Γιώργος Παπανδρέου «προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου. Με δυο λόγια, δηλαδή, δεν κάλεσε το ΠαΣοΚ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανεπισήμως ειπώθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν προσκλήθηκε, επειδή εκλήθησαν μόνον αρχηγοί κρατών και ελάχιστοι υπουργοί Εξωτερικών. 

Ετυχε όμως εκείνες τις ημέρες που συνεδρίαζε η Σοσιαλιστική Διεθνής στη Νέα Υόρκη, στην ίδια πόλη να βρίσκεται και ο κ. Βενιζέλος για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. 

Και συνεχίζει ο Βηματοδότης: «Στο ΠαΣοΚ έμαθα ότι πολύ τους ενόχλησε η στάση Παπανδρέου και έψαξαν το θέμα. Τι διαπίστωσαν; Οτι οι περισσότεροι που εκλήθησαν δεν ήταν αρχηγοί κρατών, αλλά υπουργοί Εξωτερικών.

Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΠαΣοΚ; Εκείνο που έμαθα είναι ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών που εκλήθησαν είχαν την απορία γιατί απουσίαζε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησαν τον ίδιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωνε άγνοια, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσει ζημιά στη χώρα μας, που ήταν και απούσα από τέτοια συνεδρίαση».

protothema.gr