Ανοιχτή σύσκεψη με φορείς, επαγγελματίες και δημότες συγκάλεσε χθες Τετάρτη 1η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης στο Αρκαλοχώρι. 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της κυκλοφοριακής μελέτης του οικισμού Αρκαλοχωρίου, στην οποία έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή. 
Στην κατεύθυνση αυτή, παρουσιάστηκαν από το μελετητή τα δύο σχέδια προτάσεων της μελέτης, προκειμένου να λάβουν γνώση οι δημότες και να εκφέρουν τις απόψεις τους. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο στη διάρκεια του οποίου, τόσο οι φορείς, όσο και οι επαγγελματίες εξέφρασαν επισημάνσεις και προτάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας πρόκειται να προχωρήσει στην ανάρτηση των δύο εναλλακτικών προτάσεων της κυκλοφοριακής μελέτης προς διαβούλευση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους, αφενός να ενημερωθούν και αφετέρου να διατυπώσουν τη γνώμη τους. 
Συγκεκριμένα, τα δύο σχέδια της κυκλοφοριακής μελέτης Αρκαλοχωρίου θα βρίσκονται αναρτημένα από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας www.minoapediadas.gr στην κατηγορία «Διαβουλεύσεις». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαβούλευσης και αξιολογηθούν οι επιμέρους παρατηρήσεις θα πραγματοποιηθεί νέα παρουσίαση στο Αρκαλοχώρι.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει προχωρήσει και σε εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών τόσο για τον οικισμό Καστελλίου, όσο και για τον οικισμό Θραψανού, οι παρουσιάσεις των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook