Αγωνία και αναστάτωση επικρατεί σε αρκετούς φορολογούμενους και στην Κρήτη οι οποίοι αν και έχουν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ πριν την εκπνοή της προθεσμίας, είδαν στο λογαριασμό τους στο gsis.gr να έχει περάσει η οφειλή ως ληξιπρόθεσμη και μάλιστα με πρόστιμο.

Στο Flashnews.gr έχουν φτάσει τις τελευταίες ώρες αρκετές ερωτήσεις αναγνωστών που αγωνιούν για το τι έχει γίνει και αν θα κληθούν να ξαναπληρώσουν τη δόση.

Εμείς έχουμε επικοινωνήσει με τους υπευθύνους της Εφορίας οι οποίοι διαβεβαίωσαν το Flashnews.gr ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, η οφειλή που εμφανίζεται στο gsis.gr με το πρόστιμο, είναι \”εικονική\” και όχι πραγματική.

Αυτό γίνεται εξαιτίας τεχνικών λόγων και συγκεκριμένα επειδή απαιτούνται 2-3 εργάσιμες ημέρες μέχρι να ενημερώσει η Τράπεζα το σύστημα για την πληρωμή.

Όταν ενημερωθεί το σύστημα από την τράπεζα, αυτομάτως θα σβήσει από το Taxisnet η οφειλή. Απλώς χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες. Οπότε οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν εγκαίρως τη δόση μπορούν να κοιμούνται ήσυχα… τουλάχιστον για το θέμα της οφειλής.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook