Ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση της Κλάδου Βούλας, μέλους του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και του Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου:

\”Ο Δήμος Ρεθύμνου και ειδικότερα το Νομικό Πρόσωπο για την κοινωνική πολιτική χρησιμοποιούν άλλοτε τους λεγόμενους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς άλλοτε τους εργολάβους για να εξολοθρεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα, τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, να βασιλέψει ο εργασιακός μεσαίωνας και τα ρουσφέτια.

Τελευταίο κατόρθωμά τους είναι ότι η σύμβαση που υπέγραψαν με τον εργολάβο για να προμηθεύσει προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς προβλέπει να απασχολεί εργαζόμενους μόνο κάτω των 25 ετών. Αυτός ο ηλικιακός ρατσισμός δεν συμβαίνει γιατί ξαφνικά αγάπησαν τους νέους αλλά για να τους χρησιμοποιούν ως είλωτες των 450ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα.

Η συναγωνίστρια Βούλα Κλάδου, άψογη στη δουλεία της, απολύθηκε πρώτη γιατί κρατούσε αγωνιστική στάση και απαιτούσε τη σύμβαση με βάση την οποία προσλήφθηκε. Θεωρείται μάλλον ‘απαράδεκτο’ τον 21ο αι. οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν τις συνθήκες εργασίας τους και τα δικαιώματά τους. Όπως ήδη δήλωσαν την ίδια τύχη θα έχουν όλες οι εργαζόμενες της ίδιας κατηγορίας (περίπου 10) γιατί όλες είναι άνω των 25 ετών. Θέλουν να μας κάνουν να λέμε «ευχαριστώ» για ένα ξεροκόμματο. Μας στέλνουν στην ανεργία και μετά μας κάνουν έρμαια στις ορέξεις τους για κερδοφορία.

Δεν είναι τυχαίο ότι το άγριο πρόσωπό τους το δείχνουν πρώτα σε γυναίκες. Γνωρίζουν καλά ότι εμείς πρώτες αγωνιούμε και κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε καλύτερη διαβίωση στην οικογένεια και τα παιδιά μας. Γι αυτό μας τρομοκρατούν και μας εκβιάζουν.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου καλεί όλες τις εργαζόμενες να βρεθούν στο πλευρό της συναγωνίστριας! Να μη σκύψουν το κεφάλι!

Παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων την Παρασκευή 3/10 7μμ
στο Δημαρχείο και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 1/11 στην Αθήνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Άμεση ανάκληση της απόλυσης.
 Πρόσληψη όλων των εργαζομένων με όρους σταθερής και μόνιμης εργασίας.
 Κανένας διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων. Κανείς κάτω των 750 ευρώ, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook