Βρετανοί ερευνητές θεωρούν πως ένα απλό μάθημα 15 λεπτών αρκεί ώστε ακόμη και ένας άσχετος με τους υπολογιστές να μάθει όλα εκείνα τα μυστικά που χρειάζονται, ώστε να διεισδύσει παράνομα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείο ενός «στόχου»!

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, που οργανώθηκε από την εταιρεία CPP Group Plc με αφορμή την πρόσφατη παραβίαση δεδομένων της Sony, μια μικρή ομάδα από εθελοντές με πενιχρές γνώσεις τεχνολογίας κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο και παρακολουθήσαν ένα 14λεπτο μάθημα πάνω στις βασικές αρχές του «χάκινγκ». Πράγματι, μετά τη λήξη του μαθήματος, όλοι τους ήταν ικανοί να ξεκλειδώσουν και να εισβάλουν μέσα σε e-mail και λογαριασμούς τρίτων.

«Το προ ημερών περιστατικό στη Sony έδειξε με τον πλέον πασίδηλο τρόπο πως ο καθένας από εμάς είναι πλέον σε θέση να μάθει να κάνει χάκινγκ με μια απλή περιήγηση στο ιντερνετ», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, Μάικλ Λιντς.
Σύμφωνα με τους μελετητές, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή πάνω από 20.000 διαδραστικά μαθήματα «χάκινγκ» για αρχάριους, τα οποία μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας διαμέσου του κομπιούτερ του.

«Είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ μια αναθεώρηση των υπαρχόντων κανονισμών ασφαλείας στο διαδίκτυο», καταλήγει ο κ. Λιντς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook