Το σκληρό πρόσωπο της ζωής γνώρισε ένα οκτάμηνο βρέφος στη Κρήτη που από δύο μηνών μένει σε παγκάκια μαζί με τη μητέρα του και τον παππού του.

Μετά την συγκλονιστική ιστορία με την άστεγη που αποκάλυψε το flashnews.gr την περασμένη εβδομάδα (δείτε εδώ) και η οποία είχε αίσιο τέλος, μια ανάλογη περίπτωση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο.

Μια τριμελής οικογένεια αναγκάστηκε να κοιμάται σε παγκάκια στο κέντρο της πόλης, εδώ και περίπου ένα εξάμηνο.

Η μητέρα, 21 ετών και ο παππούς 46 ετών, άνεργοι και οι δυο κατέληξαν στο δρόμο μαζί με το αγγελούδι που ευτυχώς η μικρή του ηλικία ίσως το προστατέψει από εικόνες που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Τις τελευταίες ημέρες, η τριμελής οικογένεια βρήκε ζεστασιά και φροντίδα στα γραφεία της ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας Μηνάς Χατζηδάκης στο flashnews.gr, πριν από 15 ημέρες είδαν την οικογένεια με το οκτώ μηνών βρέφος σε παγκάκι στον Άγ. Μηνά.

Από εκείνη την ημέρα η οικογένεια φιλοξενείται στα γραφεία της ομάδας, στην Λεωφόρο Ικάρου 42 στην Αλικαρνασσό.

Το μωράκι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, εξετάστηκε από γιατρό και είναι καλά στην υγεία του.

Η ιστορία της οικογένειας έχει προκαλέσει συγκίνηση και αρκετός είναι ο κόσμος που έχει δηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον να βοηθήσει προσφέροντας τρόφιμα και ρούχα , αλλά το ζητούμενο είναι να προσφερθεί εργασία στην νεαρή μητέρα.

Δυστυχώς ο δήμος και η περιφέρεια δεν διαθέτουν ξενώνα ικανό να φιλοξενήσει την οικογένεια και για ακόμη μια φορά οι πολίτες είναι αυτοί που καλούνται να βοηθήσουν συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν τον εφιάλτη.

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945997219, 6983474082)

Flashnews.gr