Αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια προκάλεσε ο δημοφιλής R&B τραγουδιστής Akon, ο οποίος εμφανίστηκε σε συναυλία του στο Κονγκό μέσα σε μια τεράστια διάφανη μπάλα για να προστατευθεί από τον ιό Εμπολα.

Ο σταρ που είναι αρκετά δημοφιλής στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής είχε προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων σε πρωτεύουσες αυτών των χωρών προτού ξεσπάσει η επιδημία Εμπολα και στη συνέχεια προσπάθησε να τις ακυρώσει.

\"\"

Οπως αναφέρει η Daily Mail, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό γιατί θα στοίχιζε πολύ μεγάλα ποσά σε επιστροφές εισιτηρίων και αποζημιώσεις προς διοργανωτές και αποφάσισε να κάνει τις συναυλίες λαμβάνοντας τα… κατάλληλα μέτρα.

Μάλιστα, μερίδα των οπαδών του εξαγριώθηκαν στη θέα της μπάλας με τα μέσα ενημέρωσης να ασκούν σκληρή κριτική τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του δείχνει ασέβεια απέναντι στους χιλιάδες θαυμαστές του που είναι καθημερινά εκτεθειμένοι στην επιδημία.

\"\"

Ο ίδιος ο τραγουδιστής, ο οποίος έχει περάσει μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στην Σενεγάλη, αλλά είναι Αμερικανός, προσπάθησε να δικαιολογηθεί τονίζοντας ότι έχει χρησιμοποιήσει ξανά τη διάφανη μπάλα ως μέρος του σόου του χωρίς να υπάρχει κάποια επιδημία.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook