Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, πιστή στο ραντεβού της, προσκαλεί για 8η χρονιά το κοινό της πόλης σε ένα ακόμα ταξίδι στα μαγικά νερά της 7ης τέχνης, με 2 προβολές κάθε Δευτέρα στον κινηματογράφο «Αστόρια» (Πλ. Ελευθερίας). 

Σε ανακοίνωση της Λέσχης αναφέρονται τα εξής: 

"Ξεκινώντας τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 8 και στις 10.30 με την ταινία «Το παρελθόν» του ιρανού Ασγκάρ Φαραντί («Τι απέγινε η Έλι» και «Ένας χωρισμός»), το πλούσιο πρόγραμμα της ΝεΚΛΗ κλείνει το μάτι στην κοινωνική και οικονομική συγκυρία και ελπίζει να γελάσουμε, να απολαύσουμε, να οργιστούμε και να συγκινηθούμε μαζί. 

Το -συντομότερο φέτος- τακτικό πρόγραμμα, θα διαδεχτούν ειδικές προβολές και αφιερώματα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, τα οποία θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα. 

Για φέτος θα ισχύσουν οικονομικότερα εισιτήρια (5€ κανονικό, 3€ φοιτητικό & 1€ ανέργων), καθώς και οι κάρτες διαρκείας. Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία με φορείς, θεσμούς και ανθρώπους της πόλης με κοινωνική συνείδηση και πολιτιστική παρουσία. 

Όπως έχει καθιερωθεί, τα έσοδα της τελευταίας προβολής θα διατεθούν σε φορέα κοινωφελούς δραστηριότητας, ο οποίος φέτος θα είναι η ομάδα “Συμβολή στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής”."