Σε βίντεο-ντοκουμέντο με ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου προς στελέχη της Χρυσής Αυγής, ένα χρόνο πριν από την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, ο αρχηγός της οργάνωσης φαίνεται και ακούγεται να προειδοποιεί για χρήση βίας, προκειμένου τα μέλη της Χρυσής Αυγής να στρέψουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να ισχυρίζεται ότι χτύπησε τη Λιάνα Κανέλλη «αμυνόμενος», αλλά όπως αποδεικνύει το υλικό που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η επίθεση του Χρυσαυγίτη βουλευτή με στόχο τη βουλευτή του ΚΚΕ και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου στο στούντιο του ΑΝΤ1 λίγο πριν από τις εκλογές του 2012 ήταν απολύτως προμελετημένη.

Σε ομιλία του προς τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσουν την ανοιχτή βία εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, προκειμένου να στρέψουν προς αυτούς τα φώτα της δημοσιότητας. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής ακούγεται καθαρά να προαναγγέλλει: «Ναι! Θα τους χαστουκίσουμε, θα τους χλευάσουμε, θα τους υβρίσουμε. Αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν. Και θα το μάθει ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Η ομιλία έγινε φέρεται να δόθηκε στις 21 Μαΐου του 2011, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την επίθεση Κασιδιάρη. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», τη μέθοδο αυτή την έχει αντιγράψει ο Νίκος Μιχαλολιάκος από τον τρόπο συμπεριφοράς του Ρώσου ακροδεξιού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, με τον οποίο η οργάνωση διατηρεί επαφές από το 1996. Ο Ζιρινόφσκι ήταν εκείνος που έριξε ένα ποτήρι νερό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και εκείνος πάλι γρονθοκόπησε δημόσια πολιτικό του αντίπαλο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook