Με το κλίμα βαρύ από την πρόταση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ για απόσυρση της υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη συνεχίστηκε το συνέδριο του κόμματος.

Ο γραμματέας της ΚΟ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, παρενέβη για να διευκρινίσει ότι δεν υπήρξε τελεσίγραφο και πως η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συνεδρίου.

Το κλίμα αποφορτίστηκε καθώς ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε τις εξηγήσεις και η υπόλοιπη συζήτηση κύλησε ήρεμα με την πλειοψηφία των ομιλητών να τάσσονται στις τοποθετήσεις τους υπέρ της αυτόνομης πολιτικής δράσης της ΔΗΜΑΡ χωρίς να λείπουν και οι απόψεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι σχεδόν συμφώνησαν στη θέση να μην ψηφισθεί καμία υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να οριοθετηθεί σαφώς και παντοιοτρόπως ότι θέση της ΔΗΜΑΡ είναι: «Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταψηφισθεί με τη διεξαγωγή εκλογών».

Στην τοποθέτησή του Νίκος Τσούκαλης σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι μέρος του προβλήματος αλλά της λύσης για τη ΔΗΜΑΡ, καθώς συνδέεται προσωπικά και πολιτικά με τον Φώτη Κουβέλη, ζήτησε να σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες και να συμβάλουν στην πολιτική ενότητα για το καλό της ΔΗΜΑΡ.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη τάχθηκε υπέρ της προοδευτικής συμμαχίας με τους Οικολόγους και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαρία Γιαννακάκη ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να διευκολύνει ώστε να γίνει αλλαγή ηγεσίας και προσδιόρισε τον πολιτικό χαρακτήρα της ΔΗΜΑΡ ως σύμπραξη της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας.

Ευθέως η Μαρία Ρεπούση τάχθηκε υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή εκλογική κάθοδο. «Γιατί όχι αν συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα» αναρωτήθηκε.

Ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, Σάκης Παπαθανασίου, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να διαψεύσει ότι τελείωσε και χρειάζεται να γίνουν βαθιές πολιτικές και οργανωτικές αλλαγές

newpost.gr