Απο την ΕΛΜΕ Χανίων ανακοινώνεται ότι η 1η (μηνός Οκτωβρίου) τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/10 και ώρα 16:30 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων (1οΓυμνάσιο Χανίων). 

Η Ημερήσια Διάταξη έχει οριστεί ως εξής:

1. Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης σε συμπολίτες, που διώκονται στα πλαίσια της πολιτικής αυταρχισμού και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων.

2. Σχέδιο δράσεων για διαθεσιμότητες / απολύσεις / αξιολόγηση στο Δημόσιο.

3. Ενημέρωση του ΔΣ γύρω από τη θέση συναδέλφων σχετικά με το ζήτημα της διαδικασίας τοποθετήσεων από το ΠΥΣΔΕ . 

4. Καθορισμός ημερομηνίας της αναβληθείσας Γενικής Συνέλευσης

5. Σχέδιο δράσεων με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και γενικότερα της καλής λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ Χανίων και αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας

6. Συγκέντρωση πληροφοριών για τις ελλείψεις στα σχολεία μετά την κάλυψη θέσεων από τους μόνιμους συναδέλφους.

7. Αίτημα του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης» για συνδιοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Σχολικό Έντυπο στο Ν. Χανίων 2013-2014».

8. Ορισμός των προσώπων που θα εκπροσωπούν την ΕΛΜΕ Χανίων στις επιτροπές των Δήμων.

Η συνεδρίαση αυτή (όπως και κάθε συνεδρίαση ΔΣ) είναι ανοιχτή από την έναρξή της (στις 16:30) για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει τη συζήτηση των θεμάτων της ΗΔ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "οι συνάδελφοι / συναδέλφισσες μπορούν να προτείνουν θέματα που κατά την κρίση τους θα έπρεπε να συζητηθούν εντός της ΗΔ στις επικείμενες συνεδριάσεις του ΔΣ. Οι προτάσεις αυτές, μπορούν να κατατίθενται γραπτώς, π.χ. με αποστολή μηνύματος προς το (ηλεκτρονικό) γραμματοκιβώτιο της ΕΛΜΕ ([email protected]), είτε δια ζώσης, ενώπιον του ΔΣ, κατά την ώρα που αυτό συνεδριάζει. Συνάδελφοι που επιθυμούν να θέσουν ενώπιον του ΔΣ θέματα εκτός ΗΔ μπορούν να προσέλθουν στις 18:30 (δηλαδή δύο ώρες μετά την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ΗΔ)."