Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα το πρωί ο οδηγός της νταλίκας που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία οδό και προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 30.
Ο 39χρονος Ρουμάνος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στις 10:00 στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. 
Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.
Ο 39χρονος ρουμάνος οδηγός της νταλίκας, που συνελήφθη λίγο μετά την τραγωδία, υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».
Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μεγάλη ταχύτητα της νταλίκας, σημειώνοντας ότι δεν σταμάτησε πουθενά. 
Σημειώνεται ότι από το τροχαίο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι εκ των οποίων δύο ήταν παιδιά.
Οι τραυματίες είναι 30, δύο εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση -και πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών- ενώ στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τουλάχιστον 35 οχήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook