Τη θέση του για τις επερχόμενες εκλογές στην ΠΕΔ – ΚΕΔΕ και ταυτόχρονα τη στήριξή του στο πρόσωπο του Βασίλη Λαμπρινού, εκφράζει σε επιστολή του ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χερσονήσου και εκλεγμένος εκπρόσωπος στην γεν. συνέλευση της ΠΕΔ, Αποστόλης Λουλουδάκης.

Στο κείμενο του, αναφέρει τα εξής:

Η διαδικασία διαμόρφωσης του πολιτικού πλαισίου για την εκλογή του δευτεροβάθμιου οργάνου των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης και των εκπροσώπων μας στην ΚΕΔΕ πρέπει να προσδιοριστεί με όρους Πολιτικής και Δημοκρατίας και να βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοίχηση με την πολιτική βούληση που επέβαλε τις μεγάλες ανατροπές στο χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νησί μας.

Η κοινωνική έκφραση αμφισβήτησης και η απόδοση ευθυνών για την αναποτελεσματικότητα και τις πρακτικές του δομημένου κομματικού μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες, της εξάρτησης των αυτοδιοικητικών παραγόντων από τα πολιτικά λόμπι των Αθηνών, της συγκεντρωτικής και γραφειοκρατικής λειτουργίας του αντιπαραγωγικού κρατικού μηχανισμού, και η αναζήτηση μιας νέας σχέσης Πολίτη – Δήμου που θα διασφαλίζει τουλάχιστον το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πρέπει να σηματοδοτήσει τις επιλογές μας.

Είναι υποχρέωσή μας να ξεπεράσουμε τις παθογένειες που κληρονομήσαμε από τις κατεστημένες καθεστωτικές λειτουργίες του αναχρονιστικού συστήματος διαχείρισης του δημόσιου τομέα, να συνδιαμορφώσουμε και να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη των Δήμων μας και του νησιού μας με όρους ισοτιμίας.

Η ανάγκη να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, να καλυφτεί το αναπτυξιακό κενό και να αποπεριθωριοποιηθεί η Κρήτη απαιτεί ευρύτερες συνεργασίες των αυτοδιοικητικών φορέων και την συνέργεια των παραγωγικών, επιστημονικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων.

Η αντιπαράθεση με όρους παρελθόντος έξω από ένα γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο που θα αναδείξει ακόμα και τις ευθύνες ενός συστήματός που χρεώνεται το αναπτυξιακό έλλειμμα, τις ανισορροπίες, την απομόνωση ολόκληρων νομών και περιοχών από δίκτυα μεταφορών και υποδομές, που δημιούργησε ένα πελατειακό δίκτυο και επέβαλε την αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό για τον τόπο.

Η επιστράτευση αντιμνημονιακών εμβατηρίων, αντιδεξιών συνδρόμων, η όψιμη επίδειξη υπερευαισθησίας όσον αφορά την δεινή κατάσταση των περιφερειακών δήμων, η επίκληση προοδευτικών προσήμων, στοχεύουν τη λησμονιά στο παρελθόν και την ομηρία των περιφερειακών Δήμων στο παλιό σύστημα, για να μη μεταλαμπαδεύσει η κοινωνική αμφισβήτηση που καθόρισε την πολιτική έκφραση των μητροπολιτικών κέντρων.

Η απο-ενοχοποίηση του συστήματος από τις πολιτικές του ευθύνες δεν επιτυγχάνεται με το βάπτισμα στην κολυμπήθρα της κάποιας “Αριστεράς”.

Η επανεμφάνιση αντιδραστικών τοπικιστικών προσεγγίσεων που φουντώνουν στο παρασκήνιο πληγώνει θανάσιμα τον Συν-κρητισμό και αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη οι διάφοροι παράγοντες που επενδύουν στην διάσπαση και στον κομματισμό.

Πρέπει επιτέλους να δομήσουμε ένα ανεξέλεγκτο από τη διαπλοκή και την πολιτική εξάρτηση των κομματικών μηχανισμών, αυτοδιοικητικό κίνημα που θα υπερασπίσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων και θα προτάξει τον μεταρρυθμιστικό εκσυγχρονισμό της αποκεντρωμένης λειτουργίας του κράτους.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία με επικεφαλή τον Βασίλη Λαμπρινό, ανοίγει το δρόμο της υπέρβασης και της συνεργασίας των Δήμων του νησιού μας με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook