Την αποκάλυψη του αμερικανικού ομίλου Μέσων ενημέρωσης McClatchy ότι ένας πρώην αξιωματικός των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών εντάχθηκε στο παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου μπήκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στη χώρα, διέψευσε πηγή του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας.

«Μετά από ελέγχους που κάναμε σήμερα το πρωί μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους υποτιθέμενους δεσμούς του τζιχαντιστή με τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι εντελώς λανθασμένες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο οποίος δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του τζιχαντιστή, ο πρώην πράκτορας εντάχθηκε αρχικά στην αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και κατόπιν στη Συρία. Ο McClatchy, που έχει στην ιδιοκτησία του 29 αμερικανικές εφημερίδες, σχολίασε μάλιστα ότι πρόκειται για μια «πρωτοφανή αποστασία, σε τέτοιο επίπεδο».

Πηγές που μίλησαν στον ιστότοπο, ανέφεραν ότι ο τζιχαντιστής ήταν πρώην μέλος της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Γαλλίας ή των ειδικών δυνάμεων ή της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE) με ειδίκευση στα εκρηκτικά.

Επέζησε μάλιστα και από τους οκτώ αεροπορικούς βομβαρδισμούς των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον θέσεων του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της αλ Κάιντα, στη Συρία…

Η DGSE, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας αρνήθηκαν πάντως να προβούν σε οποιαδήποτε σχόλιο. «Δεν σχολιάζουμε φήμες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κε ντ\’ Ορσέ, ο Ρομέν Ναντάλ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος ανέφερε επίσης ότι ο συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές επέλεξε να πλήξει με πυραύλους και να σκοτώσει τον πρώην πράκτορα αντί να τον συλλάβει, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του…

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook