Δεν δολοφονούν μόνο, δεν αποκεφαλίζουν, ούτε βιάζουν γυναίκες και κορίτσια, πληρώνουν παιδιά και δωροδοκούν τις οικογένειές τους για να τα μεταφέρουν σε ειδικές δομές όπου τα εκπαιδεύουν να γίνουν οι επόμενοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι τζιχαντιστές που προελαύνουν σε Συρία και Ιράκ καταλαμβάνοντας χωριά και σκορπώντας το θάνατο και τον τρόμο, προσεγγίζουν παιδιά ακόμα και μικρότερα των 12 ετών, τα δελεάζουν με χρήματα και αφού σε πολλές περιπτώσεις δωροδοκήσουν τις οικογένειές τους τα μεταφέρουν σε απομονωμένα μέρη όπου μαθαίνουν πώς να χειρίζονται όπλα και εκπαιδεύονται στη βία.
Την καταγγελία κάνει μέλος της οργάνωσης «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» στην εφημερίδα Corriere della Sera που δίχως να αποκαλύπτει την ταυτότητά του δηλώνει ότι υποχρεώνουν τους γονείς να δώσουν τα παιδιά τους στο Ισλαμικό Κράτος και αν δεν τα καταφέρουν απλώς τα απαγάγουν.
Όπως λέει το μέλος της οργάνωσης, ένα 13χρονο αγόρι που είχε εξαφανιστεί για αρκετό καιρό επέστρεψε στην οικογένειά του και δήλωσε πως βρισκόταν στο ειδικό στρατόπεδο όπου εκπαιδεύθηκε να γίνει μαχητής του ΙΚ, έναντι χρηματικού ποσού.
Σχετικά με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανδρών που στελεχώνουν την ακραία ισλαμιστική οργάνωση, είπε πως οι μαχητές προέρχονται σχεδόν όλοι από το εξωτερικό.
«Πολλοί από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί καλά και ελέγχουν τα πάντα. Ακόμα και η τιμή των τροφίμων και οποιαδήποτε ανάγκη των πολιτών της Συρίας περνά πρώτα από εκείνους. Δεν υπάρχουν νοσοκομεία πια, τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Όπως εξήγησε, σκοπός των τζιχαντιστών είναι να μετατρέψουν τα παιδιά αν όχι σε μαχητές, αλλά σε ανθρώπινες ασπίδες, ή καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ δήλωσε πως μεγαλύτερος φόβος τους είναι τα σχολεία, η παιδεία και η μόρφωση, κυρίως των γυναικών.
«Ξέρουν πολύ καλά ότι με την άγνοια και τα χρήματα μπορούν να ελέγξουν τα πάντα. Ένα μέρος του λαού θέλει να τους διώξει, όμως δεν είναι αρκετά δυνατοί για να το κάνουν. Πολλοί δέχονται τη δωροδοκία», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι τα μέλη της οργάνωσής του προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταγράψουν τις αγριότητες του ΙΚ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook