Οι περιγραφές σοκάρουν: «Είναι αγνώριστος ο πατέρας μου, τον έχουν κάνει μπλε από το ξύλο…», «είναι καμμένος στα πλευρά και το μάγουλο από το σίδερο με το οποίο λίγο πριν την εισβολή σιδέρωνε ρούχα η οικιακή βοηθός…».

Τα βασανιστήρια που υπέβαλαν στα θύματά τους οι ληστές-εισβολείς για να αποκαλύψουν πού έχουν κρύψει χρήματα θυμίζουν μεσαίωνα. Η Αστυνομία από τα ξημερώματα της Τρίτης που ενημερώθηκε για την εισβολή των τεσσάρων ένοπλων στην πολυτελή κατοικία της οδού Καζαντζάκη στη Βούλα, εξαπέλυσε πραγματικό ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών… Ενδεχομένως λένε, τα άτομα που εισέβαλαν στο σπίτι του εμπόρου καυσίμων να είναι μέλη της συμμορίας των Γεωργιανών που στις αρχές του χρόνου είχε εισβάλει σε οικία γνωστού γιατρού των βορείων προαστίων και «σιδέρωσαν» τη σύζυγό του. Αν και ένας από αυτούς είχε συλληφθεί λίγες ημέρες αργότερα. Βέβαια θεωρείται πιθανό να αντικαταστάθηκε από άλλο κακοποιό και η ομάδα, αφού λούφαξε για αρκετούς μήνες, να βγήκε πάλι στη δράση.

Τα χτυπήματα της συμμορίας

Η επίθεση στον επιχειρηματία -άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο 100.000 ευρώ, κοσμήματα και άλλες 20.000 που βρήκαν στο σπίτι, ενώ διέφυγαν με τη BMW του- μοιάζει σε πολλά σημεία με αυτή που σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. Μια ομάδα τεσσάρων Γεωργιανών κακοποιών αφού εισέβαλε σε βίλα στην Εκάλη γνωστού βιομηχάνου, προσπάθησε να ακινητοποιήσει την οικιακή βοηθό, η οποία όμως αντέδρασε και έτσι οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να πάρουν χρήματα. Έτσι έβαλαν στο στόχαστρο μια άλλη μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου όπου μένει ένας γνωστός δερματολόγος με τη σύζυγο του. Τη στιγμή της εισβολής, βρισκόταν στο σπίτι η 55χρονη γυναίκα του γιατρού και η οικιακή βοηθός. Οι Γεωργιανοί βασανιστές με πρωτοφανή αγριότητα έδεσαν τις δύο γυναίκες στο σαλόνι του σπιτιού και στη συνέχεια βρίζοντας και απειλώντας ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια να τους αποκαλύψει πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Σοκαρισμένη η γυναίκα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη όταν ένας από τους ληστές άρπαξε το σίδερο και με την καυτή πλάκα της προκάλεσε εγκαύματα στην κοιλιά.

Η 55χρονη γυναίκα για να σώσει τη ζωή της υπέδειξε στους ληστές πού ήταν το χρηματοκιβώτιο. Αφού άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους χάθηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Η σύζυγος του δερματολόγου, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για αρκετές ημέρες μέχρι να αναρρώσει καθώς τα τραύματα που της προκάλεσαν οι βασανιστές ληστές ήταν πολύ σοβαρά. Για την Αστυνομία η υπόθεση ήταν άμεσης προτεραιότητας, στήθηκε ειδική ομάδα και τελικά στις αρχές Μαρτίου συνελήφθη ένας 35ρονος Γεωργιανός μέλος της άγριας αυτής συμμορίας των εισβολέων βασανιστών. Οι υπόλοιποι τρεις διαφεύγουν και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν λουφάξει για να επανέλθουν σύντομα στην ενεργό δράση.
Τα στοιχεία

Τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα, άνθρωποι πέθαναν από τους ξυλοδαρμούς ληστών, γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, άνδρες κατέληξαν στο νοσοκομείο μισοπεθαμένοι από το πολύ ξύλο… Το 2014, οι συμμορίες των νεαρών αλλοδαπών δείχνουν να έχουν χάσει κάθε έλεγχο και παρά τα καίρια χτυπήματα της Αστυνομίας οι ενέργειες είναι όλο και πιο βίαιες. Από τα Καλάσνικοφ πέρασαν στους λοστούς και τα μαχαίρια και πολλές φορές χωρίς καμία προετοιμασία, βασανίζουν μέχρι θανάτου τα θύματα τους για μια χούφτα ευρώ.

Η σύλληψη της διαβόητης συμμορίας των ληστών με τα Καλάσνικοφ αλλά και άλλων ομάδων σκληρών κακοποιών που ειδικεύονταν σε εισβολές σε κατοικίες της Αττικής, ανέδειξε μια άλλη πτυχή που έχει να κάνει με τη νέα μεταλλαγμένη μορφή εγκληματικότητας. Σε αυτές τις ομάδες και σε άλλες πολλές, συμμετέχουν νεαροί Αλβανοί και άλλοι αλλοδαποί δεύτερης γενιάς που είτε γεννήθηκαν, είτε μεγάλωσαν στην Ελλάδα, μιλάνε τα ελληνικά ως μητρική τους γλώσσα ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν επισκεφθεί τη χώρα καταγωγής τους. Το φαινόμενο αυτό, δεν εντοπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά έχει ευρωπαϊκή «σφραγίδα» και έχει να κάνει σε πολλές περιπτώσεις με το οικογενειακό περιβάλλον, τον τρόπο που μεγάλωσαν οι νεαροί μετανάστες δεύτερης γενιάς, αλλά και το γεγονός ότι πλέον με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να βρουν εργασία και να ενταχθούν στο σύστημα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook