Ένας 53χρονος Ιρλανδός και μια 61χρονη Βρετανίδα, συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ρεθύμνου, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωινές ώρες, έρευνα στην οικία των συλληφθέντων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (εξωτερικό χώρο οικίας) όπου καλλιεργούντο επιμελώς (σε γλάστρες) σαράντα επτά (47) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον, εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά, 19 δοχεία με υπολείμματα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.