Συναγερμός σήμανε στα Κατεχόμενα εξαιτίας ύποπτου κρούσματος Έμπολα. Εικοσιεξάχρονος φοιτητής από το Τόγκο παρουσίασε συμπτώματα του ιού και μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ωστόσο κρίθηκε η αναγκαία η διακομιδή του στην ειδική μονάδα απομόνωσης νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Οι φοιτητής τέθηκε σε καραντίνα και εντός των ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κιπρίς», ο διευθυντής του νοσοκομείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου Αϊκούτ Ουρετιτσί δήλωσε ότι ο 26χρονος παρουσιάστηκε στο τμήμα πρώτων βοηθειών με ψηλό πυρετό, και εξαιτίας του γεγονός ότι είχε έλθει στα κατεχόμενα πριν 20 ημέρες από το Τόγκο αντιμετωπίστηκε ως πιθανό κρούσμα ιού Έμπολα.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας Ραμαντάν Καμίλογλου, όπου μεταφέρθηκε ο ασθενής, ανέφερε ότι νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα απομόνωσης επισημαίνοντας επίσης ότι το νοσοκομείο δεν έχει μπει σε καραντίνα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook