Το σκάφος \”ΓΛΑΥΚΗ\” πρώτευσε στον διπλό αγώνα, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Πητ Αθανασίου, ο οποίος υπήρξε μέλος και αρωγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.
Η ενημέρωση του ΙΟΧ:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου ο διπλός αγώνας ιστιοπλοΐας για σκάφη ανοικτής θάλασσας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, στο πλαίσιο του ετήσιου πρωταθλήματος που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Χανίων. 
Οι δύο αγώνες, Χανιά-Μαράθι, το Σάββατο 4 και Μαράθι-Χανιά, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Πητ Αθανασίου ο οποίος υπήρξε μέλος και αρωγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου. 
Οι άνεμοι που έπνεαν, ήταν μέτριοι και βοήθησαν προκειμένου να διεξαχθεί ένας ωραίος αγώνας. Τα πληρώματα δε των σκαφών είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους και οι κυβερνήτες να επιλέξουν την καλύτερη τακτική.
Στον πρώτο αγώνα “Χανιά-Μαράθι”, η σειρά κατάταξης των σκαφών, ήταν η εξής: 
• 1η θέση “ΓΛΑΥΚΗ” με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μάμαλη και πλήρωμα τους Μαρία Μάμαλη, Γιάννη Παχάκη και Βασίλη Πολίτη.
• 2η θέση “ΠΑΝΕΦΗ” με κυβερνήτη τον Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους: Γιώργο Παπαδάκη, Θοδωρή Γιανναρέλη, Δημήτρη Αθανασιάδη, Γιώργο Μπομπολάκη και Γιώργο Αρβανιτίδη.
• 3η θέση “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αριστοτέλη Κοτόπουλο, Δημήτρη Γαγάρα, Νίκο Πετρίδη, Ειρήνη Αθανασάκη και Ιωάννα Τζινάκη. 
• 4η θέση “ΑΙΘΡΑ” με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Σωτήρη Παπαντωνίου, Αλέξανδρο Αλεξίου και Παναγιώτη Ρέππα. 
Στον δεύτερο αγώνα “Μαράθι-Χανιά”, η σειρά κατάταξης ήταν:
1. ΓΛΑΥΚΗ
2. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ
3. ΠΑΝΕΦΗ
4. ΑΙΘΡΑ
Οι ιστιοπλόοι μετά το πέρας της πρώτης ιστιοδρομίας που κατέληξε στο Μαράθι πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες τους ενώ δεν έλειψαν τα… απαραίτητα πειράγματα.
Επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου, με την ευθύνη διοργάνωσης να έχουν από κοινού ο Ιστιοπλοϊκός με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, τιμώντας την ιστορική επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook